6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Gözyaşları Nimet için aktı

Samsun İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Samsun Toplum Merkezi'nce 19 Mayıs ilçesinde düzenlenen piknikte serinlemek için denize giren 5 çocuktan 2'sinin boğulması, 1'inin de kaybolması olayıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Ölen kız çocuklarından biri bugün gözyaşları içinde toprağa verildi.

Olay, 19 Mayıs ilçesi Dereköy beldesi Erenköy mevkiindeki İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kampı sahilinde önceki gün yaşandı.

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Samsun Toplum Merkezi'nin sosyal-eğitsel faaliyetlerinden yararlanan aileler çocukları ile birlikte İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kampına götürülmüştü. Burada denize giren Mehtap Yırlar (13) ve Nimet Soylu (15) hayatını kaybetmiş, Sümeyye Canaz (16) da dalgalar arasında kaybolmuştu.

14 yaşındaki Mercan Endez ve 7 yaşındaki Gamze Sultan Coşkun ise kurtarılarak kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavileri tamamlanan Gamze Sultan Coşkun ile Mercan Endez dün taburcu olarak evlerine gönderildi.

Gülsüm Sami Kefeli İlköğretim Okulu 7. Sınıf Öğrencisi Mehtap Yırlar ise dün gözyaşları içinde toprağa verildi. Babası Ahmet Soylu Fas'da çalıştığı için babasının bu ülkeden gelmesi için bekletilen Nimet Soylu için bugün Yaşar Doğu Mahallesi'ndeki evinin önünde tören düzenlendi. Nimet Soylu, Kavak ilçesinin Bekdemir köyünde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenaze töreninde sinir krizi geçiren annesi Fatma Soylu'nun feryatları yürekleri dağladı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 17:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?