6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Gözyaşları sel oldu

Samsun'da şehit yakınları ve gazilere yönelik düzenlenen 'Devlet Övünç Madalyası' takdim töreninde gözyaşı sel oldu.


"19 Eylül Gaziler Günü' dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, şehitlerin birinci derece yakınlarına ve gazilere 'Devlet Övünç Madalyaları' verildi. Tören öncesinde şehitlerin öz geçmişleri ve nasıl şehit oldukları sinevizyon eşliğinde katılımcılara gösterildi. Bu sırada şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı, bazı anne-babalar 'oğlum' diye ağladı. Şehit yakınlarının ağladığını görenler de gözyaşlarını tutamadı.


İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan ile Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun eşi Ayşe Güzeloğlu, gözyaşlarına hakim olamadı. Duygulu anların yaşandığı törende şehit polis memuru Korhan Ekiz'in madalyasını oğlu Buğra, eşi Melek; şehit polis memuru Alaaddin Pergel'in madalyasını oğlu Furkan, eşi Hüsniye; şehit polis memuru Mehmet Sandıkçı'nın madalyasını babası Fikret; şehit polis memuru Can Şencan'ın madalyasını eşi Şirin oğlu Mahmut; şehit polis memuru Recep Tokur'un madalyasını oğlu Oğuz, eşi Meryem; Gazi Jandarma Er Tuncay Yavuzyiğit ise Devlet Övünç Madalyası'nı Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun elinden aldı.


Şehit yakınları ayakta alkışlanırken, Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmada, dünyada, devleti ve milleti için canı seve seve feda eden hiçbir milletin bulunmadığını söyledi.


Törene Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni, Birnur Şahinoğlu, Fatih Öztürk kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri ve mülki erkan, şehit ve gazi yakınları öğrenciler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 18:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 85.100.106.xxx Tarih : 19.09.2008 21:53:11

Allah Sabır versin sizin acılarınız bizim acılarımız sızın evladınız bızım evladımız bızlerıde evladınız gıbı gorebılırsınız elımızden gelen her seyı yaparız sızler ıcın..