5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

'Guantanamo Yolu' Samsun'da

Kültürler Arası İletişim Derneği, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde "İngiltere'den Genç Filmler" adı altında sinema filmleri gösterimi yapacak. 

"Genç filmcilerden genç izleyicilere" sloganıyla "Bağdatlı Lıberace", "Glastonbury", "Guantanamo Yolu", "Güneşli Bir Günde" ve "Ölmüş Bir Koyunu Değerlendirmenin 37 Yolu" isimli sinema filmlerini üniversiteli öğrencilerle buluşturacak derneğin amacının kültürler arası iletişimi sağlamak olduğu belirtildi. Daha önce Diyarbakır, İzmir, Van, Eskişehir, Gaziantep ve Malatya'da gösterime giren filmler 21-22 Aralık tarihlerinde OMÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 25-26 Aralık tarihlerinde ise Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde izleyiciyle buluşacak. 

Filmler Türkçe altyazılı ve ücretsiz seyredilebilecek. Gösterimde yer alacak "Guantanamo Yolu", Batı toplumlarında 11 Eylül sonrası tırmanan Müslüman düşmanlığına ayna tutuyor. Berlin Film Festivali'nde Michael Winterbottom ile Mat Whitecross'a "En İyi Yönetmen" için verilen Gümüş Ayı ödülünü kazandıran filmin amacı ise, Amerikan hapishanesinde hala tutuklu bulunan 500 kişinin varlığını dünyaya hatırlatmak.
iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 12:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?