6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Gübre kullanımı azalacak

Samsun Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper, kurdukları ‘toprak tahlil laboratuvarı’ sayesinde ilçedeki gübre kullanımının bin ton azalacağını söyledi. 

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Hüseyin Alper, ekonomisi tarıma dayalı olan Vezirköprü’de 500 bin dekar ekilen arazi bulunduğuna ve bundan dolayı yoğun bir gübre kullanımı olduğuna dikkat çekti. Alper, “Bu açıdan çiftçimiz, toprağını bilinçli kullanması ve gübrelemesi açısından çok önemli olan toprak tahlil laboratuvarında tahlil sonuçlarına göre toprağının neye uygun olup olmadığını ve ne kadar gübre kullanması gerektiğini öğrenmiş olacak. 500 bin dekar ekili alanımızda ortalama dekar başı 2 kilogram az gübre kullanımı olsa, bu bin ton gübre demektir. Çiftimizin cebinden daha az para çıkması demektir. Bu, toprağımızın daha az kirlenmesi anlamına gelmektedir” dedi. 

Çiftçinin sorunlarını yerinde görmek ve çözüm üretebilmek için tarladan doğru toprak örneği alınması ve doğru bilgilendirilmesine katkı sağlamak düşüncesiyle bir araç aldıklarını anlatan Alper, Doğrudan Gelir Desteği işlemlerinde de çiftçileri ellerinde dosyayla dolaşmaktan kurtardıklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 13:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?