6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Güldüren fosil tartışması

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) 'Yaşayan Fosiller' konulu söyleşide profesörler arasında yaşanan tartışma, katılanları güldürdü.


OMÜ ile İstanbul Paleontoloji Derneği'nin işbirliğiyle 'Yaşayan Fosiller' adlı sunum yapıldı ve fosil sergisi açıldı.

OMÜ Kurupelit Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Lacivert Salonu'nda ilk olarak 'Yaşayan Fosiller' adlı söyleşi düzenlendi. Söyleşiye OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Nazmi Polat, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.


İstanbul Paleontoloji Derneği 2. Başkanı Onur Yıldız, konuyla ilgili yaptığı sunum ve söyleşinin ardından soruları cevapladı. İlk olarak söz alan Fen Edebiyat Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Özkoç, anlatılanların birçoğunun kendi görüşüne ve literatüre göre benzer özelliklerin bulunmadığını öne sürdü. Ayrıca, sergiyi önceden gezdiğini dile getiren Özkoç, "Örneğin, bir leoparın 80 milyon yıllık olduğu belirtilmiş. Literatüre baktım, ancak bulamadım ve bu tip
memelilerin ortaya çıkış tarihi 3 milyon yılı geçmiyor. Nasıl 80 milyon yıl olmuş, ben bunu anlamış değilim" dedi.


Ardından cevap veren Yıldız, dünyanın birçok yerinden fosillerin ellerine ulaştığını kaydetti. Daha sonra Onur Yıldız, Prof. Dr. İbrahim Özkoç'a aynı anda 3-4 soru sorması dikkat çekti. İbrahim Özkoç soruları yanıtlarken, Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşit Özkanca da sorulardan birini yanıtladı. Profesörler arasında kısa süreli tartışma yaşanmasının ardından durumun tartışılıp karara bağlanacağı açıklandı. Tartışmaları dikkatle izleyen katılımcılar, gülmekten kendini alamadı.
Söyleşinin ardından Fen Edebiyat Fakültesi Salonu'nda açılan fosil sergisi gezildi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 19:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?