2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Güler, hastane hakkında bilgi verdi

Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Osman Güler, düzenlediği basın toplantısında hastanenin içinde bulunduğu konum hakkında bilgi verdi.

 
Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması üzerine 3 gün önce göreve başlayan Başhekim Doç. Dr. Osman Güler, yapıldığı iddia edilen bazı spekülasyonlarla ilgili açıklamada bulundu ve hastanenin yeni konumu hakkında bilgi aktardı.


Başhekim Güler, "Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığımızın iradesi doğrultusunda Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne dönüştürülen Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'ne 23.03.2009 günü başlamış bulunmaktayım. Samsun için henüz yeni bir kavram olan eğitim ve araştırma hastanelerinin işlevi konusunda bazı bilgiler vermek istiyorum. Eğitim ve araştırma hastaneleri bir yandan hasta muayene ve tedavi gibi hizmet, işlevini icra ederken diğer yandan bu pratiğin içinde yeni uzman hekimlerin yetişmesini amaç edinen hastanelerdir.

Başka bir deyişle hizmet sektörü ile eğitimi içinde barındıran bir akademidir. Tıpkı tıp fakültelerinde olduğu gibi ülkemizin sağlık kalitesini daha ileriye götürmeyi amaçlamışlardır" dedi.


Eskiden Samsun'da tıp fakültesinin olmadığı günlerde o zaman ki sağlık hizmet kalitesinin şimdiye göre ne kadar geride olduğunun insanların basit bir takım hastalıklar için bile İstanbul ve Ankara'ya gitmek zorunda kaldığını hatırlatan Doç. Dr. Osman Güler, "Tıp fakültesi nasıl Samsun'a sağlık konusunda yeni imkanlar sunduysa, Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi de aynı amacı hedeflemektedir" diye konuştu.


27 yıllık meslek hayatımda sağlık sisteminin en küçük biriminden Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne varıncaya kadar her kademede görev aldığını ifade eden Güler, "Sağlık Bakanımızla yakın mesaide bulundum. Bir taraftan 10 yıl gibi tıp fakültesi öğretim üyeliğim söz konusu iken diğer taraftan da 5 yıldır Ankara'nın en eski ve köklü eğitim hastanesinde klinik şefliği ve yöneticilik görevlerini icra ettim. Sayın Sağlık Bakanımız, Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin krucu başhekimliği gibi önemli ve zor, ancak aynı zamanda şerefli bir görevi tarafıma tevdi ederken sanıyorum, bu tecrübe ve bilgi birikimimi ön planda tutmuştur. Bu aynı zamanda bakanlığımızın Samsun'a ve buranın bir sağlık kenti olması yönünde verdiği önemi de göstermektedir" şeklinde konuştu.
Osman Güler, hastanede çalışan mevcut personel kadrosu ile hizmet etmeyi sürdüreceklerini ifade ederek, uzaydan personel getirip çalıştırılmayacağını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 19:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?