4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Güney'den muhalefete eleştiri

GÜNEY'DEN MUHALEFETE ELEŞTİRİ

AK Parti İl Başkanı Adem Güney, yeni anayasa değişikliği ile ilgili süreçte CHP, MHP ve BDP'nin aynı safta yer aldıklarını belirterek, "Bu değişikliği neden istemiyorlar, milletimiz bunu çok iyi biliyor" dedi.

Adem Güney, referandum seçimi ile ilgili olarak Çarşamba ilçesinde düzenlenen baş müşahit bilgilendirme toplantısında, yeni anayasa değişikliğini istemeyen muhalefet partilerini eleştirdi.

Çarşamba ilçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Güney, anayasa değişikliği sürecinde CHP, MHP ve BDP'nin aynı safta yer aldıklarına dikkat çekti.

Terör örgütü ve siyasi uzantısı BDP'nin Güneydoğu'da ki terörün bitmesini istemediğini, MHP'nin şehit cenazeleri üzerinden siyaset yaptığını, CHP'nin ise AK Parti'nin bütün icraatlarına karşı çıktığını belirten Güney, "Anayasa değişikliği gündeme geldiğinden bu yana, ülkeyi karıştırmak için çalışan güçleri hep birlikte izliyoruz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'bu anayasa dar, değiştirmemiz gerekiyor' dedi. Ama bazıları bunu kabul etmedi. Bir türlü anayasa değişikliği ile ilgili önerilerini sunmadılar. 'Türk milletine dar gelen, ülke ekonomisine, sisteme, hak ve özgürlüklere pranga vuran bu anayasayı değiştirelim' dedik. Ama hayır dediler. Hem terör örgütü ve siyasi uzantısı hem MHP hem de CHP bu anayasa değişikliğini istemiyorlar. Neden anayasa değişikliğine karşılar, neden terör örgütü ve BDP ile aynı safta buluştular. Milletimiz bunu çok iyi biliyor" diye konuştu.

Son günlerde artan terör olayları ve şehit cenazeleri ile ilgili 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin hedef gösterilmeye çalışıldığının da altını çizen AK Parti İl Başkanı Adem Güney, halkın anayasa değişikliğine evet oyu vermemesi için terörün azdırıldığını ileri sürdü. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi ile ilgili de bilgilendirme toplantısında açıklamalar yapan Güney, şunları dile getirdi: " 'Analar ağlamasın, gözyaşı dinsin' dedik. 'Terör örgütü ile Güneydoğu halkını ayırmak lazım' dedik. 'Terörün beslendiği bataklığı kurutmak lazım' dedik. Ama buna da karşı çıktılar. Şimdi ise şehit cenazeleri üzerinden bize vurmaya çalışıyorlar."

Öte yandan gerçekleşen müşahit bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse de müşahitlerin belirlenmesi ile ilgili Samsun'un iyi bir noktada olduğunu ve referandum seçiminde de başarılı olacaklarını söyledi.

GÜNEY'DEN MUHALEFETE ELEŞTİRİ
GÜNEY'DEN MUHALEFETE ELEŞTİRİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 17:42:02
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 19:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?