4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Gürcistan'dan iş adamlarına çağrı

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Maliye ve Ekonomi Bakanı Natela Tsiklaşvili, Samsunlu iş adamlarıyla bir araya gelelerek, ülkelerine yatırım yapmaları çağrısında bulundu. 

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Adnan Sakoğlu'nu ziyaret eden ve Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 fabrikayı gezen Natela Tsiklaşvili, STSO Meclis Salonu'nda Samsunlu iş adamlarıyla bir araya geldi. 

Ekonomilerinin güç geçtikçe daha iyiye gittiğini belirten Natela Tsiklaşvili, işadamlarını yatırım için çekmek istediklerini söyledi. 2004 yılından itibaren özelleştirme anlamında ciddi yatırımlar yapıldığını dile getiren Tsiklaşvili, "Batum Havalimanı projemiz tamamlanmak üzere. Yeni otellerin yapımı için çalışmalar başlatıldı. Özellikle inşaat sektöründe ciddi yatırımlar var. Türk firmalarının yatırımlarını bekliyoruz. Yeni alanların açılması, gerekli kolaylıkların sağlanması çalışmalar yapılıyor" dedi. 

Gürcistan ve Acara Bölgesi'ne ilişkilerin geliştirilmesinde geç kalındığını dile getiren STSO Başkanı Adnan Sakoğlu, "Yapılan ziyaretle gerekli alt yapıyı oluşturduk, en kısa zamanda bizde bir heyet olarak Acara Bölgesi'ne gideceğiz. Özelleştirme konusunda ciddi atılımları var. Bizim çalışma alanlarımızda hedef ülkelerden biri de Gürcistan'da" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 11:00:56
Güncelleme :7 Kasım 2006 Salı 11:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?