6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Gürcü kadının katil zanlısı yakalandı!

Samsun'da bir süre birlikte yaşadığı Gürcistan uyruklu hayat kadınını, kendisiyle cinsel ilişkiye girmediği için 21 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen katil zanlısı, Samsun polisinin takibi sonucu İstanbul'da yakalandı.

Suçunu itiraf eden zanlının, ölen kadına ait sattığı cep telefonu sayesinde kimliğinin tespit edildiği öğrenildi.

Ulugazi Mahallesi Karaoğlanoğlu Sokak numara 5'te bulunan Deniz Apartmanı'nın birinci katında 2 ay önce meydana gelen olayda, Gürcistan uyruklu hayat kadını Ayşe Yalçın'ın (50) kaldığı evden duman çıkması üzerine vatandaşlar durumu itfaiye ve polise haber vermiş, olay yerine gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, Yalçın içeride yüzüstü yatar halde ölü olarak bulunmuştu.

Ayşe Yalçın'ın evde yangın sonrası çıkan dumandan zehirlenerek öldüğü tahmin edilirken, nöbetçi savcının olay yerine gelmesiyle yapılan incelemede, Yalçın'ın vücudunun ön kısmında 21 bıçak darbesi tespit edilmişti.

Olayın cinayet olduğunun belirlenmesi üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, katil zanlılarını yakalamak için çalışma başlattı. 10-15 YTL karşılığında fuhuş yaptığı öğrenilen Yalçın'ın, Türkiye'de kalabilmek için bir Türk vatandaşıyla evlilik yapıp ismini değiştirdikten sonra boşandığı belirtildi.

Ayşe Yılmaz'ın cep telefonunun katil tarafından çalınmış olma ihtimali üzerine Cinayet Bürosu ekipleri inceleme başlattı. Söz konusu cep telefonu olaydan bir gün sonra satıldığı yerde ele geçirildi. Telefonu satan kişinin nüfus cüzdanının fotokopisini de verdiğinin ortaya çıkması üzerine zanlı tespit edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu tarafından 3 kişilik özel bir ekip oluşturuldu ve zanlının İstanbul'da olduğu belirlendi.

Katil zanlısı Adem A. (35), dün saat 16.00'da Samsun'dan giden Cinayet Bürosu ekibi tarafından İstanbul Sarıyer'de saklandığı balıkçı barınakları yanında yakalandı. Bu sabah Samsun'a getirilen Adem A. suçunu itiraf etti.

Hırsızlık, gasp ve dolandırıcılık suçlarından toplam 6 sabıkasının bulunduğu öğrenilen Adem A., bir süre önce dost hayatı yaşadığı Ayşe Yalçın ile cinsel ilişkiye girmek için evine gittiğini, burada teklifini kabul etmeyince çıkan tartışma sonucu eski dostunu ekmek bıçağı ile defalarca bıçaklayıp kaçtığını söyledi.

Evde çıkan yangını ise kendisinin çıkarmadığını iddia eden Adem A., evden cep telefonu dışında başka bir şey çalmadığını ileri sürdü. Polisteki sorgulanması tamamlanan Adem A., bugün öğleden sonra Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 18:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?