4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Gürcü öğrenciler sertifikalarını aldı

GÜRCÜ ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Türkçe öğrenmek için Gürcistan'ın 7 farklı üniversitesinden Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) gelen 31 öğrenci, eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

OMÜ Yabancı Diller Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (OYDEM) bünyesinde kurulan Yabancılara Türkçe Öğretimi Birimi'nin organize ettiği ve 1-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim programına katılan Gürcü öğrenciler sertifikalarını aldı. Gürcistan'dan Türkçe öğrenmek üzere Türkiye'ye gelen öğrencilerin OYDEM tarafından kaliteli bir eğitimden geçirildiğini belirten Rektör Vekili ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç, bu kurs sayesinde iki farklı kültürün birbirini tanıma fırsatı bulduğunu,

Türkçe öğrenen öğrencilerin duydukları memnuniyetin kendilerini de mutlu ettiğini belirtirken, iki ülke arasındaki akademik işbirliğinin artarak devam etmesini umduğunu söyledi.

Kursu başarıyla tamamlayan öğrencilerden Lela İantbelidze, eğitim süresince Türkçe'sini çok geliştirdiğini belirterek Türkiye'yi ve Samsun'u çok özleyeceğini söyledi. Gürcistan'da Türkoloji eğitimi gören Salome Gelaşvili, katıldığı bu kursu hayatının sonuna kadar unutamayacağını ifade ederek, "Gelecekteki başarılarımın temellerinin burada atıldığını düşünüyorum. Kurs sayesinde kelime haznem çok gelişti. Samsun'u ve Türk halkını çok sevdim. Bu şehirde insanların gözündeki sevgiyi gördüm." diye konuştu.

GÜRCÜ ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARINI ALDI
GÜRCÜ ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 17:36:03
Güncelleme :21 Temmuz 2010 Çarşamba 17:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?