3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Gürcü öğrencilere veda töreni

GÜRCÜ ÖĞRENCİLERE VEDA TÖRENİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Gürcü öğrencilere yönelik olarak bu yıl ikincisi düzenlenen Türkçe kursu, veda töreni ile sona erdi.

Veda törenine Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Bulut, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, OYDEM Müdürü Prof. Dr. Zeki Karakaya, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Eren, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Halil Kütük öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

OYDEM Müdürü Prof Dr. Zeki Karakaya yaptığı veda konuşmasında, "Gürcü öğrenciler için hazırladığımız yaz kursunun sonuna geldik. Öğrencilerimiz burada yaşayarak öğrendiler. Gezi gözlem ve uygulamaya dayalı bir eğitim aldılar. Program çok faydalı geçti. Önümüzdeki yıllarda bu tür etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Bulut ise, "Sevgili öğrenciler kursun sonuna geldik. Bu etkinliğin Gürcistan ve Türkiye devletlerinin arasındaki bağı güçlendireceğini ve katkı sağlayacağını düşünüyorum. Rektörümüzün Gürcistan ziyareti sırasında yaptığı protokol antlaşması ile siz öğrencilerimiz üniversitemize geldiniz ve yaz kampımızı başarıyla tamamladınız. Artık sizler de OMÜ'lü oldunuz. Bu etkinlikte emeği gecen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Uluslararası Karadeniz Üniversitesi Türkçe Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kır yaptığı konuşmada, "Burada insanlar arasında kurulan güzel ilişkiler mutluluk verici. Türkiye'den çok memnun ayrılıyoruz. Yine geleceğiz. Emeği gecen herkese çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Gürcistan'dan OMÜ'ye öğrencilerle birlikte gelen öğretim üyelerine teşekkür belgeleri, yaz kampını başarıyla tamamlayan öğrencilere ise sertifikaları verildi.

Tören, Gürcü öğrencilerin sunduğu kısa bir gösteriyle sona erdi.

GÜRCÜ ÖĞRENCİLERE VEDA TÖRENİ
GÜRCÜ ÖĞRENCİLERE VEDA TÖRENİ
GÜRCÜ ÖĞRENCİLERE VEDA TÖRENİ
GÜRCÜ ÖĞRENCİLERE VEDA TÖRENİ
GÜRCÜ ÖĞRENCİLERE VEDA TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2011 Cuma 15:54:02
Güncelleme :29 Temmuz 2011 Cuma 16:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?