2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Gürcü şoföre 10 yıl hapis

ÖLÜMLÜ KAZAYA KARIŞAN GÜRCÜ OTOBÜS ŞOFÖRÜNE 10 YIL HAPİS

Samsun'da 4 Gürcü vatandaşın hayatını kaybettiği, 26 kişinin de yaralandığı otobüs kazasıyla ilgili 14 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olup tutuksuz olarak yargılanan Gürcü otobüs sürücüsü 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 16 Ağustos 2006 tarihinde Samsun-Ankara karayolunun 44. kilometresi Kavak ilçesi Tekke Sapağı mevkisinde meydana gelen kazada, İstanbul'dan Gürcistan'a gidenleri taşıyan Nikoloz T. (50) yönetimindeki 34 AF 7427 plakalı yolcu otobüsü devrilmiş, kazada Gürcistan uyruklu Marıam Kraveıshavılı, Tsıtsıno Demetrashvıllı, Rıta Okhanashvilli ve Nugzar Keseji hayatını kaybetmiş, 26 kişi de yaralanmıştı.

Otobüs sürücüsü Gürcistan uyruklu Nikoloz T.'nin bugün yargılanmasına devam edildi. Nikoloz T. tutuksuz olarak yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına katılmazken, son savunmasını yapan avukatı Yusuf Ziya Çimen, müvekkilinin kazada asli kusurlu olmadığını ileri sürerek, "Bazı yolcuların da ifade ettiği gibi kaza sırasında otobüste bulunan diğer şoför Yüksel A. direksiyona sarılmış ve kaza meydana gelmiştir. Ayrıca, aracın sahibi Alaattin A. da aracın yeterli seviyede bakımlarını yaptırmamış ve lastikler

kabaktır. Hüküm verilerken bütün bunlarında dikkate alınmasını talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Alaattin A.'nın kazayla ilgili kusuru olmadığına kanat getirirken, birkaç Gürcü yolcunun dışında diğer tanıkların Yüksel A.'nın kaza sırasında direksiyona müdahale ettiğine dair bilgilerin ifadelerinde yer almamasını değerlendirdi. Otobüs şoförü Nikoloz T., 4 kişinin ölümüne, 26 kişinin de yaralanmasına sebep olmaktan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 13:16:01
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 13:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?