6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Gururla dolu gözyaşları

Samsun'da, Canik Belediyesi ile 100. Yıl İlköğretim Okulu işbirliğiyle düzenlenen "Şiirlerle Çanakkale Destanı" konulu programı izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan programda öğrencilerden oluşan koro, Çanakkale türküleri ve şiirleri seslendirdi.

Okunan Çanakkale türküleri ve şiirleri, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli olmak üzere çok sayıda kişiyi duygulandırdı. Çanakkale Savaşı'ndan bir kesitin canlandırıldığı tiyatroda, vatan toprağının savunmasında göğsünü siper eden ve savaş meydanında bile düşman askerine şefkatle yaklaşan Mehmetçik'in, yaralı İngiliz askerini cepheden getirerek muayene ettirmesi sahnesi, davetlilerden büyük alkış aldı.

Çanakkale'yi anlamak, Kurtuluş Savaşı'nı anlamak olduğunu kaydeden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Çanakkale Destanı, bir milletin kurtuluş destanıdır. Yokluk içerisinde kazanılan bu zafer, dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Aydınlık geleceğimiz olan gençler, Çanakkale'de yaşanan olayları bizlere şiir ve tiyatro ile anlatmaya çalıştılar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Duygulandıran bir program olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ise programın hazırlanmasında katkısı bulunanlara teşekkür etti. Başkan Osman Genç, duygu dolu programda emeği geçen öğrencilere İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un 'Safahat' adlı kitabını hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 12:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?