3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Güvenlik uyarısı

SAMGAZ'DAN GÜVENLİK UYARISI

SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, doğal gaz hattının geçtiği yerlerde yapılacak izinsiz kazı çalışmalarının can ve mal güvenliği açısından istenmeyen sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Yaz dönemi olması sebebiyle alt yapı kuruluşları tarafından yoğun olarak alt yapı faaliyetlerinin sürdürüldüğünü, ayrıca inşaat yapım çalışmalarının da yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, "Şuan itibariyle 127 bin BBS abonemize konforlu ve temiz ürün olan doğal gaz, güvenli bir şekilde sunulmakta, bu güvenliğin sürekliliği tarafımızdan kontrol edilmekte, vatandaşlarımız ve diğer kurum ve kuruluşlar doğal gaz konusunda bilinçlendirilmeye çalışılmaktadır. Güvenli ve huzurlu bir kullanım için montajı yapılan doğal gaz hatlarına ve tesisatlara gaz arzı sağlanmadan önce tarafımızdan bütün hususlara dikkat edilmekte, gerekli kontroller ve testler yapılmakta ve bütün yükümlülükler yerine getirildiği takdirde doğal gaz arzı sağlanmaktadır. Ancak, önemli olan doğal gaz arzı sağlandıktan sonra vatandaşlarımız tarafından da aynı titizlik ve hassasiyetin gösterilmesidir. Doğal gaz hattının bulunduğu güzergahlardaki cadde ve sokak köşelerindeki bina cephelerine "Dikkat Bu Güzergahta Doğal Gaz Hattı Vardır, İzinsiz Kazı Yapılamaz" şeklinde uyarıcı tabelalar yerleştirilmiştir. Ayrıca doğal gaz dağıtım hatlarının yerlerinin bildirilmesi ve yine uyarı amaçlı olarak şehir genelinde muhtelif yerlerde doğal gaz hattının basınç sınıfını gösteren line-marker direkleri ve özel geçiş noktalarında hattın özelliklerini belirten uyarı tabelaları bulunmaktadır" dedi.

Bütün kurum ve kuruluşların, ayrıca vatandaşların yapacakları kazı çalışmalarını mutlaka 187 Doğal Gaz Acil telefonuna bildirmelerini, çalışmaların SAMGAZ teknik personelinin kontrolünde yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Albayrak, "Tarafımızdan alt yapı çalışmalarına nezaret edilebilmesi için ilgili kurum ve kuruluşların müracaatları önem arz etmektedir. Müracaatlar sonrasında alt yapı çalışmalarına ilişkin resmi kurum ve kuruluşlardan teknik personel görevlendirilmesi hususundaki talepler tarafımızdan ivedilikle karşılanmaktadır. Haber verilmeden yapılan çalışmalar; kontrolsüz gaz çıkışlarında vanalara müdahale şansımızı imkansız hale getirebilecek, emniyet ortamı oluşturamadığımızdan vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye düşürebilecektir" diye konuştu.

Albayrak, SAMGAZ bünyesinde herhangi bir iş kazası yaşanmadığının altını çizerek şu ifadelerde bulundu: "Bu başarı hepimizin. Biz tesisatları titizlikle irdeliyoruz, ancak bu tek başına maalesef yeterli olamaz. Vatandaşlarımızın da tesisatları aynı titizlikle takip ettiklerini görüyoruz. Bütün Samsun halkını temiz ve konforlu bir ürün olan doğal gazı güvenli bir şekilde kullanmaya davet ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2011 Cumartesi 12:13:00
Güncelleme :23 Temmuz 2011 Cumartesi 13:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?