6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Güzeldere Mahallesi'ne kötü haber

Öğrencilerin ulaşım sorunuyla gündeme gelen Samsun'un Güzeldere Mahallesi'nde Mert Irmağı üzerine köprü yapılması için muhtarın yaptığı başvurulara kurumlardan olumsuz cevap geldi.


Öğrencilerin, mahallenin karşısında bulunan okula ulaşmak için yaşadıkları ulaşım sıkıntısının ulusal ve yerel basında yer almasının ardından harekete geçen bazı kurumlar, yaptıkları inceleme sonucunda henüz somut bir adım atmadı. Güzeldere Mahallesi Muhtarı Seyfettin Algül, problemin çözümü için çeşitli kurumlara dilekçe yazdı. İlkadım İlçe Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediyesi, Gazi Belediyesi'ne yazı yazan Muhtar Algül'e, bu kurumlardan cevap geldi.


Büyükşehir Belediyesi'nden Muhtar Algül'ün dilekçesine verilen cevapta, köprü talebinin değerlendirildiği, ırmak yatağının batı yakasında imar planı olduğu, doğu yakasında ise imar bulunmadığından köprünün konumunun belirlenemediğini ifade edildi. Yazılı basına da yansıyan haberlere göre problemin okula giden çocuklar olmadığı, okul çocuklarının köprü talebini kuvvetlendirmek için paravan olarak kullanıldığının görüldüğü ileri sürülen yazıda şöyle denildi:


"Netice olarak anılan bölgeye yapılacak 15 metre genişliğindeki köprünün açıklığı 70 metre olup, 2008 yılı birim fiyatlarıyla 1 milyon 200 bin YTL'ye mal olmaktadır. Yüksek maliyeti dolayısıyla ve doğu yakasında imar planı olmaması nedeniyle şu aşamada talep edilen köprünün yapılması mümkün görülmemektedir."
İlkadım Kaymakamlığı ise Büyükşehir Belediyesi ile DSİ 7. Bölge Müdürlüğü'nün görüşlerinin yer aldığı yazıları cevap olarak muhtar Akgül'e gönderdi.
Öğrencilere servis tahsis ederek okula gitmesini sağlayan Gazi Belediyesi ise köprü yapımının kendi görev alanlarına girmediğini kaydetti.


Aldığı cevap yazıları karşısında şoke olan Güzeldere Mahallesi Muhtarı Seyfettin Algül, sorunun çözülmesi için köylüyle birlikte Ankara'ya gitmeyi düşündüğünü söyledi. Algül, "Bizim için 6 metre genişliğinde ve 60 metre uzunluğunda bir köprü yeterli. Köylünün ve çocukların köprü sorunuyla ilgili sıkıntı devam ediyor. Yetkililerin bir an önce derdimize çare olmasını istiyoruz. Bir sonuç alamazsam, köylüyle birlikte Ankara'ya gitmeyi düşünüyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 13:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?