6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Haber-Sen'den enflasyon açıklaması

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen Samsun Şube Başkanı Mehmet Tanrıkulu, kamu çalışanlarının enflasyon mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi. 

Yıllın üçüncü ayında yıllık enflasyon hedeflerine ulaşılamadığını kaydeden Mehmet Tanrıkulu, "Bu nedenle, gerçekçi bir şekilde enflasyon hedefi revize edilmeli ve aradaki fark Ocak 2008'den başlamak üzere memura maaş olarak yansıtılmalıdır. Enflasyonu etkileyen birçok parametre vardır. Özellikle küreselleşmeyle birlikte dış etkilere çok daha açık hale gelen piyasalarda enflasyon birkaç göstergeye bağlı olarak hedeflenemez. Bir ülkede yıl içinde mal ve hizmet fiyatlarındaki muhtemel değişimler artık ülkelerin kendi iç dinamikleriyle birlikte küresel piyasalardaki dinamiklere de bağlıdır. Ülkede enflasyonla ilgili gelecek öngörüsü yaparken gerçekçi olmak, yurt dışı piyasaların projeksiyonlarını iyi görmek gerekir" dedi. 

Ekonomistlerin yaklaşık 3 yıldan beri uluslararası piyasalarda bir durgunluk, hatta çok büyük bir kriz beklediğini söyleyen Tanrıkulu, enflasyon hedeflerinin tutmamasının en çok memurları ve emeklileri olumsuz etkilediğini belirterek, "Kamu çalışanlarının enflasyon mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 10:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?