6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Hacılar dönmeye başladı

Kutsal topraklarda Hac ibadetlerini yerine getiren Samsunlu Hacılar, dönmeye başladı.

Türk Hava Yolları'na ait uçakla Çarşamba Havaalanı'na gelen hacı vatandaşlar, kendilerini bekleyen akrabalarıyla buluştu. Gözyaşlarına engel olamayan Hacılar, yakınlarına en kısa zamanla kutsal topraklara gitme tavsiyesinde bulundu.

Kurban Bayramı'nı Mekke'de geçiren şeytan taşlayarak ve haccın farizalarını yerine getirerek geçiren Samsunlu Hacılar, veda tavafının ardından kafileler halinde dönüşe geçti. İlk Hac kafilesi ise akşam saatlerinde geldi. Çarşamba Havaalanı'nın dış hatlar terminali, hacılarını bekleyen vatandaşlarla doldu taştı. Hacıların çıkışı ile birlikte Bayram yeri, mutluluk gözyaşlarına sahne oldu.

Duygulu anların yaşandığı havaalanında Hacılar, İslam şartını yerine getirmenin sevinciyle sevenlerini kucakladı. Akrabalarına "Cenab-ı Allah kutsal topraklara gitmeyi herkese nasip etsin." diye dua eden Samsunlu Hacılar, Mekke ve Medine'yi şimdiden özlediklerini kaydetti. Hacılardan Fahriye Demir, "Buradayım ama oraları şimdiden özlemeye başladım. Akrabalarım, çocuklarım, torunlarım hepsi burada ama keşke hayatımın geri kalan kısmını kutsal topraklarda geçirebilsem. Bu hasrete nasıl dayanacağım bilemiyorum. En kısa zamanda yine gitmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Hacılarını alan vatandaşlar, konvoylar halinde havaalanından ayrıldı.

...
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2012 Çarşamba 17:23:53
Güncelleme :4 Kasım 2012 Pazar 14:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?