2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hafızlık diplomalarını aldılar

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde gerçekleştirilen "Merkez Kur'an Kursu Hafızlık İcazet Merasimi"nde, 4'ü bayan 11 kişi hafızlık diplomasını aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 19 Mayıs İlçe Müftülüğü'nce 19 Mayıs Belediyesi Düğün ve Toplantı Salonu'nda düzenlenen merasime Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, 19 Mayıs Kaymakamı Kadir Ekinci, 19 Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, İl Müftü Vekili Hasan Yozgat, İl Müftü Yardımcısı Alaeddin Tosun ve çok sayıda vatandaş katıldı. 19 Mayıs İlçesi Merkez Kur'an Kursu'nda okuyan ve yaşları 16-18 arasında değişen 7 erkek ve 4 bayan, Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek, hafızlık diplomasını almaya hak kazandı. Sahneye tekbir eşliğinde çıkan gençlerin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Kur'an-ı Kerim, ilahi ve kasidelerin okunduğu törende, Çorum Belediyesi Mehter Takımı marşlar seslendirdi.


Hafızlığın Kur'an-ı Kerimi ezberlemek olduğunu belirten Bakan Mustafa Demir, hafızlığın ayrıca çok önemli ve ayrıcalıklı olduğunu belirterek, gençleri tebrik etti.
Mübarek Ramazan ayının yaklaştığı bu günlerde böyle güzel bir merasimde bulunmaktan doyalı mutlu olduğunu getiren İl Müftü Vekili Hasan Yozgat, "Müslüman, kendi kitabını okuyacak, yavrusuna da okutacaktır. Kur'an-ı Kerimin çok okunması, kuran kurslarının artmasına destek olacaktır. Kur'ansız hayat, hayat olmayacak. Ayrıca, milletlerin Kur'ansız huzur bulamayacağı gerçeği şüphesizdir. Aksi halde dünya ve ahırette huzur elde edilemez" dedi.


Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim tilavet edildi. Daha sonra hafızlara hafızlık diplomaları verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 17:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?