4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Hakeme tepki, taraftara teşekkür

TÜRFAD'DAN HAKEME TEPKİ, TARAFTARA TEŞEKKÜR

Türkiye Futbol Adamları Derneği Samsun Şubesi'nden (TÜRFAD) yapılan açıklamada, Samsunspor-Adanaspor maçını yöneten Serkan Çınar'a tepki gösterilirken, Samsunspor taraftarına ise teşekkür edildi.

TÜRFAD, Başkan Ediz Durmuş Bilgin başkanlığında mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrası Türk Futbolunun son günlerdeki durumuna da değinen başkan Ediz Durmuş Bilgin, "Bu hafta gördük ki bazıları kazanmak için sportmence mücadele etmek ile çirkinleştirmeyi karıştırdılar. Sahalarımızda utanç sahneleri yaşandı. Diyarbakırspor-Denizlispor maçında yaşananları izah etmek mümkün değil, Diyarbakırlı kendini bilmez bazı taraftarların yaptığı affedilemez. Türk Futbolunun üst kurullarının oluşumundan başlayarak yeni baştan yapılandırılması gerekiyor. Skor seyircisi yerine spor seyircisi, nicelik değil nitelik, keyfiyet değil standart, düzeysizlik değil kalitenin egemen olduğu bir toplum yaratmaya çalışılmalı" dedi

 

KULLUKÇU: "HAKEME BU MAÇ İÇİN ELBİSE BOL GELDİ"

TÜRFAD As Başkanı ve Basın Sözcüsü Gültekin Kullukçu ise Samsunspor-Adanaspor maçının hakemini eleştirdi. Kullukçu, "Tam da bu noktada haftanın gündemine bir geçiş yapmakta fayda var. Maçın hakemi Serkan Çınar ile 4. hakem Volkan Bayarslan arasında yaşanan diyalog hakem camiası adına düşündürücüydü. Hakem kararlarının ligin seyrine tesir etmemesini gerektirdiğini söylüyoruz. Ben bu maçta hakemi seyrederken utandım. Hakeme bu maç için elbise bol geldi. MHK, tayinlerinde hakemler ve takımlar arasında adaleti, hakemler de her müsabakada yönetim standardını oluşturmalıdırlar. Kulüp yöneticilerini ve izleyen taraftarları bu kadar tahrik etmemek lazım" diye konuştu.

Samsunspor-Adanaspor maçında tribünü dolduran taraftarlara ve Muhammet Teoman Taş Samsunlular Taraftarlar Derneği'ne teşekkür eden Kullukçu, şöyle konuştu: "Kırmızı-beyaz kartonlarla stadyumu karnaval havasına bürüdüler. Bu organizasyona katkı koyan, içinde emeğini terini akıtan, o kartonların hazırlanmasında, kımızı beyaz renklere anlam ve değer ve önem katan dağıtılmasında ve şüphesiz onları içtenlikle hava kaldırılması bir süreçtir. Bu zincir birileriyle bütünleştiği anda ve sürdürüldüğü anda da gerçekten başarı elde edilir. İşte bu zinciri tamamlayan kişilerin uyum içerisinde ortaya konulan emek sonrasında tribüne yansıyan bu görüntüler başarı çizgisine ulaşmıştır. Katkı sağlayan Muhammet Teoman Taş Samsunlular Derneğine teşekkür ediyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 12:41:01
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 12:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?