2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hakime teşekkür etti!

Samsun'da, 17 yaşındaki lise öğrencisi kızla rızasıyla birlikte olduğu için 5 ay hapis cezasına çarptırılan genç, "Adalet yerini buldu" diyerek hakime teşekkür etti.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, lise son sınıf öğrencisi B.Ş.'yi (17) kaçırıp götürdükleri evde gençlerden birinin tecavüz edip, diğerlerinin yardım ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan Tahsin Ö. (26), kardeşi Salim Ö. (20) ve İsmail H.T. (20) ile Z.N.'nin (19) yargılanmaları sona erdi. Tutuklu olarak yargılanan Tahsin Ö., Salim Ö. ve İsmail H.T., liseli kızın tecavüz iddiası inandırıcı bulunmayınca mahkeme, 2 ay önce tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar vermişti.


Duruşmada Tahsin Ö., "B.Ş. ile 2006 yılının Haziran ayından itibaren gönül ilişkimiz vardı. Zaman zaman benim evimde birlikte ilişkiye giriyorduk. Evimin anahtarı kendisinde de vardı. Kız arkadaşından, benim evime erkek getirip ilişkiye girdiğini duyunca, kendisiyle kavga edip tokatladım. Sonra da bana, kardeşime ve arkadaşlarıma iftira attı" dedi. B.S. ise Tahsin Ö. ile daha önce rızasıyla birlikte olduğunu, ancak bu kez kendisini kaçırdıklarını ve tecavüz ettiğini iddia etti.


Toplanan deliller doğrultusunda mahkeme heyeti kararını açıkladı. B.S.'nin okul çıkışı mesaj atıp gencin evine giderek kendi rızasıyla birlikte olduğuna karar veren mahkeme, ancak liseli kızın şikayeti nedeniyle Tahsin Ö.'yü 'rızayla ilişkiye girmek' suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Tahsin Ö., B.S.'yi 'zorla alıkoyma' suçundan beraat ederken, başka erkeklerle ilişkiye girmesi nedeniyle liseli kızı darp ettiği için 2 bin TL de para cezasına çarptırıldı.


Kendisine verilen cezayı az bulan Tahsin Ö., mahkeme heyetine "Adalet yerini buldu" diyerek teşekkür etti. Diğer gençlerin ise beraatlarına karar verildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 18:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?