6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Haksız kazanç iddiası

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Leep Kenizasyon (Rahim ağzı) ameliyatlarında hastalara tek bir tıbbi müdahale yapılmasına rağmen, birden fazla müdahale yapılmış gibi gösterilip fazla ücret fişi kestirilip haksız kazanç sağlandığı iddiasıyla YÖK'e ihbar yapıldığı öğrenildi. 

Alınan bilgiye göre, YÖK'e, OMÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı'nda leep kenisazyon 'rahim ağzı' ameliyatlarında hastalardan tek bir tıbbi müdahaleye rağmen, birden fazla müdahale yapılmış gibi 5 kat fazla ücret fişi kestirilerek haksız kazanç sağlandığı ihbarı yapıldığı öğrenildi. İhbar üzerine YÖK'ün, OMÜ Rektörlüğü'nden ön inceleme yapılmasını talep ettiği kaydedildi. 

Tıp fakültesi hastanelerinde hastalara yapılan tıbbi operasyonlarda 'but' fiyatı ve 'özel fark' ücretlerinin hastane idarelerince belirlendiğine dikkat çekilen ihbar yazısında, hastanın tercih etmesi halinde özel fark ücretini yatırıp özel muayene ve operasyon yaptırabildiği belirtiliyor. İhbarda, Tıp Fakültesi Hastanesi İdaresi'nin vajinal operasyonlardan "620.270 referans, 380037 hizmet kodlu leep kenisazyon ameliyatı için but ücretini 89 YTL, özel fark ücretini ise 200 YTL" olarak belirlediği
bilgisine yer veriliyor. 

Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm operasyonların, anestezi ve kadın doğumlarının kayıtlara geçirildiği bilgisinin de verildiği ihbarda, leep operasyonunun basit ve lokal anestezi ile yaklaşık 10 dakika sürdüğü kaydedildi. 

Uygulama hakkında verilen bilgi doğrultusunda öne sürülen iddiada, fakültenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. A.K., Prof. Dr. E.M., Doç. Dr. M.B.Ç isimli öğretim üyelerinin leep operasyonu için hastane idaresince 200 YTL olarak belirlenen 'özel fark' ücretinin, başvurucu bazı hastalardan 2-3-4 ve 5 kat fazla tahsil ettikleri öne sürülüyor. Haksız kazancın ilgili asistana 'bu hasta için şu kadar fark fişi kestirt' diyerek, asistanın hocaya itiraz edemeyeceğinden  yararlanılıp, hocanın verdiği talimata uygun biçimde basit bir 'leep' operasyonu için çok sayıda özel fark ücreti fişi kesildiği iddialar arasında yer aldı

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 14:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?