4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Halaya miras tuzağı

HALAYA MİRAS TUZAĞI

Samsun'da miras için halasının evinden nüfus cüzdanını çalması için evin anahtarını arkadaşına verdiği ileri sürülen yeğenin oyunu, eve giren arkadaşının nüfus cüzdanını bulamayıp, çaldığı kredi kartlarıyla alışveriş yapınca ortaya çıktı.

İddiaya göre, Kadıköy Mahallesi'nde oturan Ayşe E. (39), yeğeni İbrahim K.'nin (37) miras oyunuyla karşılaştı. Dedesinden kalan mirasa halasının da ortak olması nedeniyle plan yapan İbrahim K, tapuda işlem yapıp, arsaları satmada gerekli olacak halasının nüfus cüzdanını çalması için arkadaşı Murat U. (27) ile anlaştı. Planını uygulamaya koyan yeğen, gezme bahanesiyle halası Ayşe E.'yi köye götürdü ve evin anahtarını da arkadaşı Murat U.'ya verdi. Arkadaşından haber alması üzerine eve giren Murat U., nüfus cüzdanını aradı ancak evde bulamadı.

Bunun üzerine yaklaşık bin TL tutarındaki ziynet eşyası ve 2 kredi kartını alan Murat U., çaldığı kredi kartıyla 3 ayrı yerden alışveriş yaptı. Eve dönüşünde ziynet eşyalarını ve kredi kartlarının olmadığı gören Ayşe E., durumu polise bildirdi. Yapılan incelemede alışveriş yapılan yerlerdeki güvenlik kameraları ve tanıkların ifadeleri doğrultusunda çalışma yürüten polis, Murat U.'yu gözaltına aldı. Polisteki ifadesinde Ayşe E.'nin evine yeğeni İbrahim K.'nin verdiği anahtarla girdiğini anlatan Murat U., tapudaki işlemler için nüfus cüzdanını evde aradığını, bulamayınca ziynet eşyaları ve kredi kartlarını aldığını kaydetti. Yeğenin kirli oyununu bozan polis, Murat U.'yu ve İbrahim K.'yi gözaltına alarak adliyeye sevk etti.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HALAYA MİRAS TUZAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 14:09:03
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 14:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?