2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Halk Dansları Festivali başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 29'uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Halk Dansları Festivali ve Altın Sülün Halk Dansları Yarışması, 18 Temmuz'da başlıyor.


Avrupa'nın en büyük 5 halk dansları festivali arasında gösterilen 29. Uluslararası Halk Dansları Festivali ve Altın Sülün Uluslararası Halk Dansları Yarışması'na KKTC, Bulgaristan, Rusya, Moldova, Porto-Rico, Letonya, Slovakya, Sırbistan, Romanya, Macaristan, Polonya, Makedonya, Martinic Adası, Kuzey Osetya, Bosna Hersek, Azerbaycan, Gürcistan, Yunanistan ve Slovenya'dan 808 dansçı katılacak.

Türkiye'nin içeriği sadece halk dansları olan ilk ve tek festivali olma özelliğini koruyan festival, 18 Temmuz Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'ndan kostümlü kortej yürüyüşüyle başlayacak. Karnaval havasında 13 gün sürecek olan festivalde konuk ekipler, her akşam saat 18.30'da şehrin sekiz farklı noktasında sokak gösterileri yapacak. Yine her akşam saat 20.00'da Neco Tesisleri ve Doğu Park Amfi Tiyatro'da dansçılar sahne alacak. Festival kapsamında yer alan "Uluslararası Altın Sülün Halk Dansları Yarışması" birinci yarı finali, 26 Temmuz Pazar, ikinci yarı finali 27 Temmuz Pazartesi günü saat 20.00'da Fuariçi Neco Tesisleri'nde gerçekleştirilecek. Final ise 29 Temmuz Çarşamba günü yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 18:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?