4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Halk dansları festivali Yaşar Doğu'da

HALK DANSLARI FESTİVALİ YAŞAR DOĞU'DA

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen "30 Uluslararası Halk Dansları Festivali" 17 Temmuz'da başlayacak ve bu yıl Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Bu yıl 30.'su yapılacak Uluslararası Halk Dansları Festivali 17 Temmuz'da "Hoş Geldin Partisi" ile başlayacak. Festivale Kuzey Osetya, Yunanistan, Moldova, Gürcistan, KKTC, Makedonya, Polonya, Rusya, Sırbistan, Ukrayna ve Türkiye ile birlikte 11 ülke katılacak. 19 Temmuz Pazartesi günü saat 18.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda festivalin açılışı yapılacak, ardından dansçılar otantik giysiler ile kortej halinde şehir turu atacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, uluslararası festivalin Türkiye'yi ve Samsun'u dünyaya tanıttığını, ülkeler arasında dostluk rüzgarları estirdiğini söyledi. Yılmaz, bu yıl festivalin Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılacağını ve vatandaşların gösterileri ücretsiz olarak izleyebileceğini belirtti.

Festivale katılan ekipler arasında 28 Temmuz günü de "Altın Sülün Halk Dansları Yarışması" yapılacak. Geçen yıl Neco Gazinosu Sultan Salonu'nda yapılan yarışmada KKTC birinci olmuştu.

HALK DANSLARI FESTİVALİ YAŞAR DOĞU'DA
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 17:31:02
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 18:17:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?