5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Halk eğitim müdürlerine seminer

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Halk Eğitim Genel Merkezi, Mesleki Eğitim ve Halk Eğitim Merkezleri müdürlerine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenledi. 

Samsun Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen hizmet içi eğitim seminerine, MEB Halk Eğitim Merkezi Genel Müdürü Esat Sağcan, Daire Başkanı Aynur Cılgan, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sivas, Sinop, Amasya, Tokat, Çorum, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Samsun illerindeki Mesleki Eğitim ve Halk Eğitim müdürleri katıldı. 

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Müdür Esat Sağcan, ülkenin kalkınmasıyla eğitim sistemi arasında yakın bir ilişki bulunduğunu söyledi. Sağcan, "Çünkü insanı eğitim yoluyla değiştirmeden, sosyal, ekonomik, kültürel gelişmeyi kısacası kalkınmayı sağlamak mümkün değildir. Çağın gereklerine cevap verecek, piyasanın talep ettiği sayı ve nitelikte insan gücü ancak sağlıklı bir eğitim sistemiyle mümkündür. Bu eğitim de okul öncesiyle başlar, aldığı örgün eğitim yanında hayat boyu eğitimle devam eder" dedi. 

Yaygın eğitim hizmetlerinin sunucusu Mesleki Eğitim ve Halk Eğitim Merkezleri'nin önemli bir rol üstlendiğini belirten Sağcan, 2006 yılı çalışmalarını değerlendirmek, 2007 yılına ait faaliyetleri gözden geçirmek, mesleki eğitim ve yaygın eğitim mevzuatları, uygulamaları konularında bilgi alışverişinde bulunmak ve iletişimi güçlendirmek amacıyla yapılan bu toplantının çok faydalı olacağına inandığını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 11:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?