6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Halk oyunları hakem semineri başladı

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nca 2008-2009 yılı faaliyetleri kapsamında düzenlenen hakem ve gözlemciler semineri, 22 ilden 104 kişinin katılımıyla Samsun'da başladı.


Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen seminer açılış törenine Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Sertaç Demirtaş, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili İsmail Tekin, hakemler ile gözlemciler katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşma yapan Sertaç Demirtaş, Türkiye'de, Samsun ile birlikte 4 ilde daha eğitim seminerinin verildiğini söyledi.
Türkiye'de ilk kez bu kadar kapsamında bir seminer gerçekleştirdiklerini dile getiren Demirtaç, "İnşallah önümüzde ki dönem halk oyunları camiasına için iyi bir hazırlık semineri olur. Halk Oyunları Federasyonu'nun iyi veya kötü durumda olması hakem hatalarına bağlıdır. Hakemin değerlendirme sonuçları iyiyse federasyon iyi, sonuçlar kötüyse maalesef halk oyunları camiası kötüdür. Bu konuda hakemlerin ve gözlemcilerin dikkatli olmasını istiyorum" dedi.
Gençlik Merkezi Halk Oyunları adına Burçin Güneş, Federasyon Başkanı Sertaç Demirtaş'a çiçek takdim etti.
Törenin ardından 22 ilden 104 hakem ve gözlemcinin katıldığı ve 4 gün sürecek olan seminer başladı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 14:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?