2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Halka kene kovucu sprey dağıtıldı

Samsun Vezirköprü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) kırsalda ikamet eden ihtiyaç sahibi 2 bin aileye kene kovucu sprey dağıtımına başlandı.


Vezirköprü Kaymakamlığı SYDV tarafından alınan kene koruyucu spreyler, Sağlık Grup Başkanı Dr. Berrin Cansız, İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Kadir Veral ve İlçe Tarım Veterineri Anıl Demeli tarafından Avdan köyüne gidilerek vatandaşlara dağıtıldı. Sağlık Grup Başkanı Dr. Berrin Cansız, Avdan köyünde kene kovucu spreylerin kullanımı konusunda vatandaşları bilgilendirdi.


Vatandaşlara hitaben açıklamalarda bulunan Dr. Cansız, "Kıyafetlerinizin üst kısmına sıkıyorsunuz, asla iç kısmına sürmüyorsunuz. Kıyafetler üstünüzdeyken uygulamıyorsunuz. Arazide kullanacağınız kıyafetlerinizi askıya asarak 15-20 santimetreden püskürterek bütün kıyafet ıslanacak kadar bu ilaçlardan sıkıyorsunuz. En az 2 saat bekledikten sonra kıyafeti giyiyorsunuz. Bu kıyafetleri 15 gün kullanabiliyorsunuz. 15 günden sonra aynı işlemi uygulayabiliyorsunuz. Kesinlikle kıyafet üstünüzde kullanmıyorsunuz.
Cildinize, gözünüze, ağzınıza veya herhangi bir yerinize bir şekilde yanlışlıkla gelirse mutlaka bol suyla durulayıp en yakın sağlık kuruluşuna başvuruyorsunuz" dedi.


Sprey dağıtımıyla ilgili bilgi veren Kaymakam Erol Karaömeroğlu, "Hızla artan kene vakalarına karşılık, ilçemiz kırsalında yaşayan fakir ve yardıma muhtaç insanların korunmaları konusunda gerekli önlemleri alamadıkları gözlenmiştir. Kene koruyucu spreyleri Sağlık Grup Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü elemanlarınca yerinde teslim edilmekte, ayrıca kullanım ve koruma yöntemleri hakkında yüz yüze bilgilendirilip, vaka sayısının minimuma çekilmesi hedeflenmektedir" diye konuştu.
Proje kapsamında 132 köyde 2 bin adet 200 milimlik ambalajlarda iki kutu kene kovucu sprey vatandaşlara teslim edilecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 10:44:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?