2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hanife Nine ölümü bekliyor

Samsun'da 7 çocuklu 90 yaşındaki Hanife Yiğit'in dramı görenlerin yüreğini burkuyor.


İlkadım ilçesi Yeşiltepe Mahallesi'nde 2 oğlu, gelini ve 3 torunuyla birlikte oturan Hanife Yiğit (90) 7 çocuk sahibi olmasına rağmen aç ve pislik içinde ölümü bekliyor. 3 defa açlık nedeniyle kendinden geçip mahalle sakinlerinin ihbarıyla hastanede tedavi gören Hanife nine, ölüm kalım savaşı veriyor. Evde akli dengesi yerinde olmayan bir oğlu ve kendisine bakmadığı iddia edilen diğer oğlu, gelini, küçük 3 torunu ile birlikte kalan yaşlı kadına mahalle sakinleri sahip çıkmaya çalışıyor. Harabe evde yerde
bir battaniye ile yatan, tuvaletini altına yaptığı için pislik içinde olan, hiçbir bakımı bulunmayan Hanife ninenin durumu yürekleri dağlıyor. Yüzünde ve vücudunda darp bulunan yaşlı kadının sağlığı güç geçtikçe bozuluyor.


Evin gelini Bilgül Yiğit, yaşlı kadına elinden geldiği kadar baktığını, imkansızlıklar yüzünden fazla yapacak bir şeyinin bulunmadığını söyledi. Eşinin kendisini de, annesini de darp ettiğini öne süren Birgül Yiğit, yaşlı kadının pislik içinde kaldığını doğruladı. Yiğit, yetkililerden kendilerine yardım etmesini beklediklerini kaydetti.
Komşu Cevat Yıldız ise, yaşlı kanının pislik içinde olduğunu, ölümü beklediğini, haline dayanamayarak komşularla toplanıp temizliğini yaptıklarını ifade etti. Yaşlı kadının vücudunda darp izleri olduğunu belirten Yıldız, "Kadın aç susuz yaşam mücadelesi veriyor" dedi.
Komşu Nurten Yıldız da, yaşlı kadının birçok kez açlık nedeniyle ambulansla hastaneye götürüldüğünü, çocukları olmasına rağmen bakanının bulunmadığını ve darp edildiğini anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 13:02:14
Güncelleme :7 Temmuz 2009 Salı 13:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?