2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Harp Akademileri Komutanı Samsun'da

Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral Hasan Aksay, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.


Harp Akademisi öğrencilerinin Samsun gezisine Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral Hasan Aksay, Deniz Harp Akademileri Komutanı Tümamiral Can Erenoğlu, Hava Harp Akademileri Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Atilla Gülen de katıldı. Gezi kapsamında Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret eden Orgeneral Aksay, Valilik girişinde karşılandı. Makama kabulün ardından basın mensuplarının görüntü alınmasına izin verildi.

Vali Güzeloğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin seçkin komutanlarını ve öğrenci subaylarını Samsun'da görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 19 Mayıs 1919'da Kurtuluş Mücadelesi'nin başladığı Samsun'da 90. yılda heyecan ve mutluluk yaşadıklarını ifade eden Güzeloğlu, öğrencileri Samsun'da buluşturduğu için komutanlarına teşekkür etti.


Hava Orgeneral Hasan Aksay, ağırlamadan dolayı Vali Güzeloğlu'na teşekkür ederek, genç kurmay subay adaylarının Samsun'da bulunmalarını çok önemsediklerini kaydetti. Ziyarette Vali Güzeloğlu, Orgeneral Aksay ve diğer komutanlara plaket verdi. Vali Güzeloğlu'na hediye takdim eden Aksay, şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik binasından ayrıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 10:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?