6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Harp Okulu gemileri Samsun'da

Deniz Harp Okulu öğrencilerinin gemide yaşam şartlarına alışması amacıyla yapılan gezi kapsamında TCG Sokullu Mehmetpaşa ve Cezayirli Gazi Hasanpaşa Okul Gemileri Samsun'a geldi.


Deniz Kurmay Kıd. Alb. Zekeriya Demircioğlu, Samsun'a gelişleri dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Kıd. Alb. Zekeriya Demircioğlu, Deniz Harp Okulu'nun 172 öğrencinin gemide yaşam şartlarına alışmasını istediklerini belirterek, "Ayrıca öğrencilere görevlerinin hatırlatılması ve astsubaylar tarafından icra edilen görevlerin fiili olarak uygulatılmasını planlıyoruz.

Bununla birlikte öğrencilere görev yapacakları ve yaşayacakları ortamı sevdirmek istiyoruz. Türk bayrağını denizlerde dolaştırmanın anlamını, Deniz Kuvvetleri ile ülkemizi temsil etmenin önemini ve kuralını göstermek amaçlarımız arasındadır" dedi.


1-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek etkinlik kapsamında hareket alanlarının Çanakkale Boğazı, Karadeniz ve Marmara Denizi olduğunu söyleyen Demircioğlu, TCG Sokullu Mehmetpaşa ve Cezayirli Gazi Hasanpaşa gemileriyle birlikte Samsun'da 3 gün kalacaklarını ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 15:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?