6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Hasan Doğan Samsun'da

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan, Sivasspor'un üçlü averaj konusundaki itirazını değerlendirerek, ligi Beşiktaş'ın 3. Sivasspor'un 4. olarak bitirdiğini belirterek sıralamanın değişmeyeceğini söyledi.

Samsun'da, Ramsey mağazasının açılışına katılan Hasan Doğan, gündemdeki konularla ilgili İHA'ya açıklamalarda bulundu. Sivasspor'un TFF'ye yaptığı üçlü averaj itirazıyla ilgili başvuru hakkında görüşlerini belirten Doğan, "Bu federasyon başkanı veya yönetim olarak karar vereceğimiz konu değil. Kriterler sezon başından belli olur. O kriterlere göre arkadaşlar çalışmalarını yaptılar. Bu duruma göre ligi Beşiktaş 3. Sivasspor 4. olarak bitirdi" dedi.

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası gurubunu ve şansını değerlendiren Doğan, "16 takım katılıyor. Hereksin amacı şampiyon olmak. Bizim de amacımız bu. Dünya ve Avrupa futbolundaki yerimiz belli. Ama bizim futbolcularımız, teknik direktör Fatih Terim'le birlikte milli formayla ayrı bir heyecan ve ruhla mücadele ediyorlar. Benim onlara güvenim tam" diye konuştu.

FIFA Başkanı Sepp Blatter'ın 'Milli takımlarda başka ülkelerin vatandaşlarının forma giymesini zorlaştırılmalı' yönündeki açıklamalarını yorumlayan Doğan, FIFA'nın bu konuda çalışması olduğunu, gelişmeleri takip ettiklerini, FIFA ve UEFA'ya bağlı bir kuruluş oldukları için alınacak kararın kendilerini etkileyeceği, şu an kesinleşmiş bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 17:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?