2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hasta çocuklara evde eğitim

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hastalıkları nedeniyle okula gidemeyen öğrencilere, "Evde Eğitim Projesi" doğrultusunda evlerinde eğitim veriliyor.

 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Özel Eğitim Gerektiren Bireyler İçin Evde Eğitim Hizmetleri Yönergesi" doğrultusunda hastalıkları ve özürlülükleri nedeniyle en az 6 ay süreyle okullarına devam edemeyen ilköğretim düzeyindeki öğrenciler için başlattığı "Evde Eğitim Projesi" başarıyla sürdürülüyor. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez ve ilçelerdeki öğrenciler tespit edilerek görevli öğretmenler tarafından öğrencilerin evlerine gidilerek eğitimlerinden geri kalmamaları için eğitim veriliyor.


Ayrıca Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenci ailelerini bilinçlendirmek amacıyla evde eğitim imkanları, faydaları, zorlukları, ailenin sorumlulukları, evin ve öğrenci odasının durumuyla ilgili uzmanlar tarafından değerlendirme toplantıları yapılıyor. Samsun ve ilçeleri olmak üzere projeden toplam 13 öğrenci faydalanıyor ve 9 öğretmen görev yapıyor.
Evde Eğitim Projesi son iki yıldır aktif halde uygulanıyor. Samsun'un Bafra ilçesinde "cam bebek" hastalıkları bulunan 14 yaşındaki Gülçin ve 10 yaşındaki Cengiz Can Çil, Evde Eğitim Projesi hizmetinden yararlanan iki kardeş. 14 yaşındaki Gülçin ve 10 yaşındaki Cengiz Can Çil, hastalıkları nedeniyle hiç okula gidemedi. Uygulanan bu sistemle evlerinin bir odası okullardaki sınıflara benzetilerek öğretmenleri Dilek Önem tarafından eğitim veriliyor. Odalarında kapılarına asılan sınıf numarasından yazı tahtasına kadar her şey düşünülmüş durumda.


Gülçin ve Cengiz Can'ın öğretmeni Dilek Önem, çocukların rahatsızlıklarından dolayı okullarına devam edememeleri nedeniyle eğitimlerindeki eksiklikleri verdikleri eğitimle kapattıklarını ve Bafra'da 6 öğrenciye evlerinde eğitim verdiklerini söyledi.


Öğrenciler Gülçin ve Cengiz Can Çil, hastalıklarından dolayı okula gidemediklerini, öğretmenlerinin kendilerine verdiği eğitimden dolayı çok mutlu olduklarını, eğitimde okuma-yazmayı ve sayıları öğrendiklerini ve öğretmenlerini çok sevdiklerini belirttiler.


Anne Yasemin Çil, çocuklarının hastalıklarından dolayı okula gidememeleri nedeniyle üzüldüğünü ve çocukları için verilen bu hizmet ile eğitimlerinden geri kalmamaları için çok mutlu olduğunu ifade etti. Baba Serdal Çil, işsiz olduğunu ve bundan dolayı maddi sıkıntı yaşadığını, çocuklarının hastalıkları nedeniyle eğitimlerini sağlayamadığı için üzüldüğünü ve uygulanan bu eğitimle çocuklarının eğitim seviyelerinin düzeleceğinden dolayı mutlu olduğunu belirtti.
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas konuyla ilgili olarak, "Herhangi bir sağlık nedenleriyle okullarına gidemeyen çocuklarımızın görevlendirilen ve bu konuda özel eğitim almış öğretmenlerimizle birlikte kendi evlerinde ilköğretimin gerekli müfredat programlarını uygulamak üzere sınıf ortamı oluşturularak öğrencilerimiz evlerinde eğitime tabi tutuluyor. Haftada 10 saat olan programlarımız içerisinde aynı zamanda ailelerimize psikolojik destek de veriliyor. Bu doğrultuda Atatürk'ün 'Eğitimde Feda Edilecek Hiçbir Fert Yoktur' sözü de bir nevi gerçekleştirilmiş oluyor" dedi.
Ayrıca Gülçin ve Cengiz Can Çil ile ailelerini evlerinde ziyaret eden AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, çocuklara hediyeler vererek "Evde Eğitim Projesi"nin Samsun'da başarıyla uygulanmasından dolayı iftihar ettiğini vurguladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 14:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
medine topcu IP: 88.253.182.xxx Tarih : 12.10.2012 00:18:43

 böyle bişey oldugu için emeyi gecen herkese teşekkür ederim.gercekten emek isteyen iş gönüllülere cok içten teşekkür ederim.. benimde engelli kızım var okula başladı ama cok zorluk cekiyorum.enfeksiyon cok kapıyor .oyüzden göndermek istemiyorum.sonra okuldan derslerden kalıyor.bende evde eyitime baş vurmak  istiyorum. yardımcı olurmusunuz lütfen................