2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hasta taşımacılığı geliştirilecek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) 2011 yılında acil hasta nakil merkezi kurulması çalışmalarına hız verirken hava, kara ve deniz hasta taşımacığının geliştirilmesi planlanıyor.
 

OMÜ 2009-2013 birinci stratejik plan kapsamında acil hasta nakil merkezi kurulması projeleri değerlendirildi. Hava ve kara ambulans sisteminin kurulması, hastaya ulaşımın hızlandırılması için çalışmalara hız verildi. Kara, deniz ve hava ambulans sistemlerinin koordinasyonlarını ve uygulamasının donanın sağlanması için bina yapımı, personel sayısı ve eğitimleri ile helikopter alımı planlama çalışmaları hazırlandı.

2010 yılına kadar hastaya ulaşımı kolaylaştıran ambulans sistemlerinin kurulması için hedef proje hazırlanması kararlaştırılırken, Devlet Planlama Teşkilatı ve Sağlık Bakanlığı ile resmi çalışmalar koordine edildi. 2011 yılı Aralık ayına kadar proje doğrultusunda bina, yapı ve tesis ihtiyaçları karşılanacak, 2012 yılana kadar kara, deniz ve hava ambulans sistemlerinin koordinasyonu ve uygulanabilirliği analiz edilerek personel görevlendirilecek. 2013 yılında Mükemmel Hizmet Standartları kapsamında YÖK, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Yardım Bakanlığı ile görüşmeler tamamlanacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 17:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?