2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hastalar doktor sıkıntısı çekiyor

Yılda 2 bin 500 kanser vakasının ortaya çıktığı Samsun'da bulunan Mehmet Aydın Devlet Hastanesi bünyesinde bölgeye hizmet veren Onkoloji Merkezi ile Hematoloji Merkezi'nde doktor sıkıntısı yaşanıyor.


Eğitim hastaneleri dışındaki devlet hastaneleri içinde Türkiye'nin ilk ve tek Onkoloji Merkezi'ne sahip olduğu öğrenilen Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi Onkoloji Merkezi ile Hematoloji Merkezi'nde yaşanan doktor sıkıntısı, vatandaşların tepkisine sebep oldu. 2006 Eylül ayında hizmete giren söz konusu merkezlerden Hematoloji Merkezi'nde görevli doçentin Malatya İnönü Üniversitesi'ne tayin olmasının ardından söz konusu merkezde yaklaşık 8 aydır hematoloji uzmanının bulunmadığı öğrenildi.

Samsun'da2001 ila 2008 yılı arasında 22 bin 500 kanser vakasının tespit edilmesi söz konusu merkezlerin önemini göz önünde sererken, en az 3 medikal onkoloji uzmanının olması gerektiği Onkoloji Merkezi'nde ise bir medikal onkoloğun bulunmasının, hastaların zor durumda kalması ve günlerce sıra beklemesine sebep olduğu belirtildi. Her geçen gün hasta sayısının artması dikkatleri üzerine çekerken, 100 yatak kapasiteli Onkoloji Merkezi'nde doktor sıkıntısı vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Her türlü teknolojicihazlara sahip olan Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi Onkoloji Merkezi ile Hematoloji Merkezi'nde doktor sıkıntısının biran önce giderilmesini isteyen vatandaşlar, yetkilileri ve siyasileri göreve davet ederek, söz konusu sıkıntının biran önce giderilmesini istediler.


Mehmet Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Ferhat Günaydın ise söz konusu merkezlerde yaşanan doktor sıkıntısını gidermek için Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını ve cevap beklediklerini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 18:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?