2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hastane çalışanları ağaç dikti

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Dereköy Belediyesi'nce ortaklaşa oluşturulan "Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Hatıra Ormanı"na fidan dikildi.


Fidan dikimine Göğüs Hastalıları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Servet Kayhan, İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, Dereköy Belediye Başkanı Ahmet Topal, hastane idari personeli, hastane çalışanları ve belediye çalışanları katıldı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı fidan dikiminde Dereköy sahil kenarında yaklaşık 5 dönümlük araziye 300 fıstık çamı fidanı dikildi.


Başhekim Uzm. Dr. Servet Kayhan, akciğer sağlığının korunması için yeşil alanların artırılması, şehir planlaması yapılırken yaşam alanlarının mutlaka yeşil alanlardan yeterli oran gözetilerek projelerin yapılması gerektiğini söyledi. Gelecek nesillerin sağlığı için mutlaka ağaç dikilmesine özen gösterilmesinin altını çizen Başhekim Kayhan, dünya nüfusu artarken, şehirleşmeler nedeniyle çevre kirliliğinin akciğer hastalıklarını giderek attırdığını ve bunun yok olmasına engel olacak en önemli yolardan birinin ağaçların sayısını arttırmak olduğunu ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 14:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?