6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Hastane infeksiyonları semineri

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi çalışanlarına "Hastane İnfeksiyonları ve Das İlişkileri" konulu eğitim semineri verildi.


Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji A.B.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Günaydın, "Hastane İnfeksiyonları ve Das İlişkileri" konusunda bilgiler verdi.


Hastane personelinin hasta ile temas ederken ve hasta temasından sonraki halinde temizliğin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Murat Günaydın, hastanın yaşam kalitesini artırmak için temizliğin önemine değindi. Bir hemşirenin hastanede 8 saatlik çalışma dilimi içinde en az 1 saatinin su ve sabunla el yıkamaya ayırması gerektiğini hatırlatan Murat Günaydın, "Etkin bir el yıkama dahi hastane enfeksiyonlarını önlemede en ucuz, en kolay ve en etkin yöntemdir. Hastanede tıbbi aletlerin de kullanımı sırasında steril olması gerekli. Hastane enfeksiyonlarının oluşma oranı hastanın bakım kalitesini belirleyicidir" dedi.


Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mithat Günaydın, prensip olarak hasta bakım ve yaşam kalitesini artırmak için gayret gösterdiklerini ifade ederek, bu tür eğitim faaliyetlerini aralıksız olarak hastanelerde devam ettiklerini söyledi. Başhekim Günaydın, daha kalitemi sağlık hizmeti vermek için gayret gösterdiklerini ileri sürdü.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 18:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?