2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hastane personeline davranış semineri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi personeline "Hasta ve Hasta Yakınlarına Davranış" konulu eğitim semineri düzenlendi.

OMÜ Tıp Fakültesi Pembe Salon'da OMÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yücel Öksüz tarafından verilen eğitim seminerine OMÜ Tıp Fakültesi Hastane Müdürü İbrahim İnan, temizlik personeli, sekreterler ve teknik elemanlar katıldı.

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı eğitim seminerinde Yrd. Doç. Dr. Yücel Öksüz, hastane personelinin hasta ve hasta yakınları arasında sağlıklı iletişim kurmaları hakkında bilgiler verdi. Öksüz, hastanede çalışan personelin hasta ve yakınlarına hizmet sunduğunu, hastanenin sektör olarak insan ilişkilerine dayalı bir hizmet üreten birim olduğunu ve dolayısıyla çeşitli branşlarda olan temizlik hizmetlerinden sekreterlerine, teknik elemanlarından hasta bakıcısına kadar insanlarla yüz yüze geldiklerini söyledi.

OMÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yücel Öksüz, "Hasta, hasta yakınları, hekimler ve diğer sağlık çalışanları ile birlikte huzurlu ve verimli bir ortamın olması hastanedeki her türlü kaliteyi de arttıracaktır. Hastanede çalışan personelimizi bilinçlendirmek, insan ilişkileri açısından daha etkin ve daha başarılı hale getirmek böylece huzurlu ve kaliteli bir hizmet için zemin hazırlamamız için bu eğitimleri sık sık yapmamız gerek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 17:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?