4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Hastane personeline eğitim

HASTANE PERSONELİNE HASTA HAKLARI EĞİTİMİ

Samsun Vezirköprü Devlet Hastanesi'nde yapılan hasta haklarıyla ilgili hizmet içi eğitim seminerine katılan personele törenle belgeleri verildi.

Vezirköprü Devlet Hastanesi'nde çalışan 105 sağlık personeline hasta hakları hizmet içi eğitimi verildi. Eğitim, Baştabip Yrd. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Şimşek, Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Hasan Semih Bilgin, Genel Cerrahi Uzmanı Opr.Dr.Ozan Küçük ve Eğitim Hemşiresi Fatma Kalaycı tarafından verildi. Seminerde hasta hakları, tarihsel gelişimi ve hasta sorumlulukları, hasta hakları yönetmeliği, hasta hakları biriminin işleyişi, birimde bulunan formların kullanımı, hasta haklarının internet kullanımı, hasta hakları ve sağlık çalışanları ile ilişkiler, hasta hakları kurul toplantısına katılım, hasta haklarının hukuki boyutu, empati ve halkla ilişkiler, Sağlık Bakanlığı hasta hakları uygulamalarıyla ilgili bilgiler verildi.

Seminer sonunda, seminere katılan 105 sağlık personeline başarı belgeleri düzenlenen törenle hastane yönetimi ve eğitimde görev alan doktorlar tarafından verildi.

Başhekim Uzm. Dr. Süleyman Aygün, "Amacımız, hastane personelini gelişen ve yeniliğe odaklanan kaliteli ve çağdaş sağlık hizmeti sunmak için sürekli eğitimle desteklemek, mevcut kaynakları etkin şekilde kullanarak, fiziksel, ruhsal, teknolojik, bilimsel açıdan hasta ve çalışanların memnuniyetini sağlamak ve sürekli iyileştirme faaliyetlerinde bulunmaktır.

Hastanemizin hizmet kalitesini sürekli yükselterek sağlık sektöründe tercih edilen seçkin bir hastane olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplam kalite anlayışı doğrultusunda hasta memnuniyetini en üst seviyede tutarak, bütün sağlık hizmetlerinin uluslararası standartlarda verildiği örnek bir hastane olmak istiyoruz" dedi

HASTANE PERSONELİNE HASTA HAKLARI EĞİTİMİ
HASTANE PERSONELİNE HASTA HAKLARI EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 19:04:00
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 21:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?