2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hastane personeline eğitim

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi'nce, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi teknik personeline "İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği" konulu eğitim semineri verildi.


Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Seminer Salonu'nda yapılan eğitime hastanede çalışmakta olan 11 teknik personel ve yönetici katıldı. MMO 'İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitmeni Makine Mühendisi İbrahim Zaralıoğlu'nun sunumunu yaptığı eğitimde katılımcılara "İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Mevzuatı, iş kazaları riskleri ve bu risklerin ortadan kaldırılabilmesine yönelik alınması gereken tedbirler" konularında bilgi aktarıldı.


Eğitim ile ilgili olarak basına bilgi veren MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, "Dünyada her yıl 270 milyon iş kazası meydana geliyor. Bu kazalar sonucunda her gün 5 bin kişi yaşamını yitiriyor. 160 milyon kişi meslek hastalığı geçiriyor. 22 bin çocuk iş kazalarında ölmektedir. İş kazalarının ve meslek hastalıklarının önüne geçilebilmesi için konuyla ilgili eğitimler, risk analizleri ve periyodik kontroller düzenli yapılmalıdır. 'İşçi sağlığı ve iş güvenliği' konularında imalat ve hizmet sektörlerine yönelik sürdürdüğümüz çalışmalar artarak devam edecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 14:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?