2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hastane personellerine afet eğitimi

Samsun'da, Karadeniz Bölgesi'ndeki hastanelerin personellerine yönelik "Hastane Afet Planı Eğitici Eğitimi" verilmeye başlandı.

Eğitim programına Karadeniz Bölgesi'ndeki hastanelerden toplam 32 kişi katıldı. Sağlık Bakanlığı'nca, Türk-İş Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda yapılan eğitimde; afetin tanımı, afetin nelerden oluştuğunu, hastane afet planının düzenlenmesi, uygulanması, afet anında acil servis ve diğer birimlere koordine işbirliği sağlanması konuları ele alınacağı bildirildi.

Eğitim çalışması öncesi katılımcıları ziyaret eden ve bir konuşma yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, ''Hastane afet planlarının mutlak şekilde güncel olması ve bununla birlikte yapılan planların tatbikatlarla mutlaka eyleme geçirilmesi, doğabilecek olan afetlerde etkinliği artıracaktır. Bu tür durumlarda idarelerin krizin yönetiminde başarılı olması için bu eğitimler şarttır" dedi.

Kamu ve özel hastanelerin 2. kademesine yönelik verilen seminer, 28-31 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Daha sonra eğitim gören eğiticilerin, bağlı bulundukları hastanelerdeki personelleri afete karşı bilgilendireceği öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 12:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?