2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hastanede karne sevinci

2008-2009 eğitim-öğretim yılı 1. döneminin sona ermesi dolayısıyla öğrenciler karne sevinci yaşarken, bazı öğrenciler karnelerini tedavi gördükleri hastanede yataklarında aldılar.


Okullarda öğrencilere karneleri dağıtılırken, hastanelerde tedavi gören öğrenciler de unutulmadı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bulunan Hastane İlköğretim Okulu öğrencileri karnelerini aldı. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Hastane İlköğretim Okulu öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Özel Eğitim Hizmetler Sorumlusu Alican Usta tarafından ziyaret edildi.


Ziyarette, hastalıkları sebebiyle okullarına gidemeyen ve hastanedeki ilköğretim okulunda eğitimlerini devam ettiren öğrencilere karneleri verildi ve kitap hediye edildi. Karnelerini ve hediyelerini alan minik öğrenciler mutlu bir an yaşarken, öğretmenlerine ve doktorlarına teşekkür ettiler. Minik öğrencilerden Ayşe Eşki, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas'a kendi yaptığı resmini hediye etti.
OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Hastane İlköğretim Okulu'nda Ayşe Görgün, Nazife Yılmaz Özcan, Hatice Gümüş, Figen Ateş ve Şerif Ömüral isimli öğretmenler tarafından öğrencilere hem okulda hem de hasta yatağında eğitim veriliyor.
Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, kendi okullarında eğitim ve öğretimine devam eden öğrencilerin okullarında karnelerini aldıklarını, özellikle böyle bir ortamda eğitim gören çocukları yalnız bırakmadıklarını söyledi.


OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, burada verilen eğitimle çocukların tedavilerinin yapıldığını ve eğitimlerinden geri kalınmamasının sağlandığını, başhekimlik olarak okulu maddi ve manevi anlamda desteklediklerini belirtti.


Karnesini aldığı için mutlu olduğunu söyleyen öğrencilerden Halil İbrahim Tunç, hastanedeki okullarında eğlenceli dakikalar ve dersler geçirdiklerini söyledi.
Lösemi hastası olan minik öğrenci Ayşe Eşki ise okulda oyunlar oynadıklarını, çizgi filmler izlediklerini ve çok mutlu olduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 10:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?