6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Hastanede kuyruk çilesine son

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde telefonla randevunun yanı sıra, internet ve SMS yoluyla da hastalar randevu alıp istedikleri bölümü ve doktoru tercih edebilecekler.


Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Mithat Günaydın, yeni uygulama hakkında bilgi verdi.

Hastanelerinde tedavi olmak isteyenlerin artık bulundukları yerden internet veya SMS yoluyla randevu alabileceklerini hatırlatan Başhekim Günaydın, "Türkiye'de sağlık alanında bir ilke imza atarak internet ve cep telefonu yardımıyla SMS yoluyla randevu sistemine geçtik. www.samsundogumevi.gov.tr adresinden randevu butonunu tıklayarak T.C kimlik numarasını ve güvenlik numarasını giren hastalar, sitede yönlendirilerek randevu saatini hatta doktor tercihini yaparak hastaneye geldiklerinde sıra beklemeden muayene olabilecekler. Telefonla devam eden bu uygulama, Turkcell ve Avea GSM operatörlerinden 3443'e mesaj atarak çocuk hastalığı, çocuk cerrahisi ve kadın doğum polikliniklerinden tedavi olmak için bir gün önceden randevu alabilecekler. Ancak, gerek internet gerek ise SMS yoluyla 5 kez randevu alıp hastaneye gelmeyenleri sistem tespit edip internet ve SMS yoluyla randevularını kabul etmeyerek, hasta randevu için hastaneye başvurmak zorunda kalacak" dedi.
Sabit telefondan 2309119, GSM'den 7573443 numaralı telefonlar da aranarak aynı şekilde randevu alınabileceğini ifade eden Başhekim Günaydın, söz konusu uygulamayla hastanedeki kuyruk çilesine son verdiklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 19:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?