2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hastane'de tatbikat!

Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan Samsun'un Vezirköprü ilçesinde hastanede depremden korunma ve yangın tatbikatı yapıldı.


Vezirköprü Sivil Savunma Müdürlüğü görevlisi Özlem Akyüz tarafından Vezirköprü Devlet Hastanesi'nde 'deprem ve yangın' konusunda hastane personeli ve yatan hastalara seminer verildi. 2 gün süren seminer sonunda düzenlenen tatbikata ise hastane personeli tam katılım gösterdi. Personeller ile güvenlik görevlilerine deprem esnasında ilk olarak bulundukları koridoru, sığınak ve hastaneden ayrılma teknikleri öğretildi. Yapılan tatbikatta mahsur kalan hastalar düzenli bir şekilde binadan çıkarıldı.

Olası bir afette nelerin yapılacağı yönünde konuşma yapan itfaiye personeli ile Sivil Savunma Müdürlüğü, doğal afetlere önlemlerin alınamadığını ve muhtemel depremler esnasında en sağlam şekilde korunmanın gerektiğini belirttiler.
Başhekim Dr. Muzaffer Al, yangın ve deprem tatbikatı yaparak sivil savunma ekibinde görevli personelin yapması gerekli işlerin gözden geçirildiğini söyledi.

Tatbikatta hastane olarak yangına sebebiyet verecek olayların kontrolünün yapıldığını belirten Al, hastanenin tüm katlarındaki yangın söndürme hortumlarının da bakımdan geçirildiğini ifade etti. Yangın tatbikatında 3 dakika içinde olay yerine gelen itfaiye ekiplerine ve diğer kurumlara teşekkür ettiğini belirten Başhekim Al, personelin hassasiyeti
noktasında gerekli çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi. Hastanede tüm personelin katıldığı depremden korunma ve yangın tatbikatı amacına ulaştığı bildirildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 19:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?