2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Hava ambulansı hizmete giriyor

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, hava ambulansının Samsun'da 15 Nisan'da hizmete gireceğini söyledi.


Milletvekili Mustafa Demir ve Canik Belediye Başkanı ve adayı Osman Genç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu'nun ziyaret etti. Milletvekili Demir, basın mensuplarına Samsun'da yapılan sağlık yatırımları ile bilgi verdi. Türkiye'de hava ambulansı ile ilgili uygulamasının İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Kayseri, Diyarbakır ve Samsun olmak üzere 8 ilde yapılacağını belirten Milletvekili Demir, 15 Nisan'da hizmete girecek hava ambulansı ile ilgili Samsun'da Bölge Araştırma Hastanesi'nde helikopterpisti çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


"Hava ambulansı Samsun'da 15 Nisan'da hizmete girecek" diyen belirten Demir, "Samsunumuzu eskiden oluğu gibi Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde yani 2023 yılında Türkiye'deki iller arasında ilk 7'ye sokacağız. İşte tüm bu yatırımlarla buna adım adım yaklaşıyoruz. Hava ambulansının kurulması bunun en güzel örneğidir. 15 Nisan'da hizmete girecek olan hava ambulans sisteminin çalışmaları devam ediyor. Bölgede hava ambulans sistemi Samsun'da olacak. Samsun'a yapılan Bölge Araştırma Hastanesi'nin bahçesine pist yapımı devam ediyor. Hava ambulansı için tahsis edilen helikopter hazır bulunacak. Acil durumlarda devreye girerek, halkımıza hızlı sağlık hizmeti verilmiş olacak. Türkiye'de 'sağlık şehri' olgusunu yerleştiren il Samsun. Samsun ilçelerinde yapılan sağlık yatırımları ile bölgede sağlık şehrini kuran il oldu. 580 dönüm alan üzerine alan üzerine yapılan 12 tane hastane yapılacak" dedi.
Mehmet Aydın Devlet Hastanesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dönüştürüleceğini açıklayan Demir, "Bu konu şuan bakan onayında. Sonucu bekliyoruz. Mehmet Aydın Devlet Hastanemiz araştırma hastanesine dönüştüğünde 15 branşta ihtisas verecek. Bu hastanemizde alanında uzman doktorlar yetiştirerek, sağlık ordumuza katkı sağlayacak" diye konuştu.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu da Samsun'da önemli sağlık yatırımlarının yapıldığını belirterek, "Canik'e 15 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezi kuracağız. Bunun için gerekli olan 500 metrekarelik yer arayışlarımız devam ediyor. Hastalıkların önlenmesinde ağız ve diş sağlığı çok önemli. Bunun için Canik'te ağız ve diş sağlığı merkezinin açılması önem arz ediyor" şeklinde konuştu.


Canik Belediye Başkanı ve Adayı Osman Genç de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin Canik'te açılmasının önemli olduğuna vurgu yaparak, halkın sağlık hizmetlerini yerinde almasının ülke ekonomisine de katkı sağlayacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 14:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?