6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Hava Kurum Komutanlığı kurulacak

Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Can Erenoğlu, "Denizlerde can ve mal güvenliğine yönelik insani görevimizi yerine getirmek üzere Samsun'da Hava Kurum Komutanlığı kurmayı kararlaştırdık" dedi.


Denetleme amacıyla Samsun'a gelen Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Can Erenoğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette bir açıklama yapan Erenoğlu, "Denizlerde güven veren, sevilen, sayılan ve dünyada örnek olunan bir Sahil Güvenliği Komutanlığı'nı kendimize hicran edindik. Denizlerde can ve mal güvenliğine yönelik insani görevimizi yerine getirmek üzere Samsun'da Hava Kurum Komutanlığı kurmayı kararlaştırdık" dedi.


Erenoğlu, Samsun Çarşamba Havalimanı'na kurulacak komutanlık bünyesinde helikopterler, arama-kurtarma ile denizlerde yasa dışı faaliyetleri önlemenin yanı sıra çevre kirliliği tespitiyle ilgili teknolojiden azami oranda istifade edileceğini dile getirdi. Kurtuluş Savaşı mücadelesinin deniz yoluyla Samsun'da başladığını belirten Tümamiral Can Erenoğlu, "Denizlere önem vermeliyiz. Samsun'a katkı yapmak anlamında bizim için önemli bir adım oldu. İleride Doğu Karadeniz'e doğru da yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Karadeniz Bölgesi'nde yapılan incelemelerde, üzerinde durulması gereken konu ise deniz kirliliğidir. Denizin nasıl kirlendiğini bulup, ortadan kaldırmak lazım" şeklinde konuştu.


Vali Güzeloğlu ise, deniz ve kıyılarda can ve mal güvenliğine dönük üstlenilen Türkiye ölçeğindeki sorumluluğu ve bu çerçevede yapılan hizmetleri taktirle karşıladıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, Tümamiral Erenoğlu'na Samsun'un simgesi olan mini Atatürk heykeli takdim etti. Erenoğlu da, Güzeloğlu'na plaket verdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 17:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?