4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Havai fişek atana para cezası

HAVAİ FİŞEK ATANA 15 BİN LİRA PARA CEZASI

Samsun Çevre Orman Müdürü Ömer Albayrak, yüksek sesle yayın yapan işyerleri ve yerleşim yerlerinde havai fişek atanlarla ilgili 15 bin liralık idari para cezası uygulanacağını söyledi.

Çevresel gürültünün değerlendirilmesi ve yönetimi ile ilgili yönetmeliğin 4 Haziran 2010 tarihinde revize edilerek yayınlandığını söyleyen Çevre Orman Müdürü Ömer Albayrak, bu yönetmeliğin ilgili maddelerinde gürültüye hassas alanların bulunduğu yerlerde sokak düğünü yapmanın, patlayıcı maytap, havai fişek gibi patlayıcıları kullanmanın yasak olduğunu söyledi.

Samsun Mahalli Çevre Kurulu'nda alınan kararla yerleşim yerleri içerisinde havai fişek kullanımını önceden yasaklandığını söyleyen Ömer Albayrak, "Sadece yerleşim yerlerinden uzaktaki Doğu Park'ta akşam saat 21.00 ila 22.00 saatleri arasında havai fişek atılmasına müsaade ediyoruz. Bunun haricinde bir saatte ve yerde havai fişek atılması yasak. Gerekli yazışmalar emniyet ve jandarma ile yapıldı" dedi.

Özellikle Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı'nda bulunan işyerleri hakkında kendilerine çok şikayet geldiğini ifade eden Albayrak, "Geçtiğimiz hafta bu işyerlerinde tespitlerde bulunduk. Burada yüksek sesle eğlence yapan işyerlerinin hiçbirisinin canlı müzik eğlence ruhsatı yok. Ruhsatı olmayan yerlerin ilgili belediyelerce işlem yapılıp faaliyetlerinin durdurulması gerekiyor. Biz kendilerine yazılı tebligatta da bulunduk. Bu tebligatların bize dönüşü olduktan sonra eğer yine şikayetler devam ederse artık tespitleri yapıp idari işlemeleri uygulama cihetine gideceğiz. Eğlence yeri ve havai fişeklerle ilgili 15 bin lira idari yaptırım uygulayacağız. Düğünlerde yerleşim yerlerinde klakson çalarak gürültüye sebebiyet verenlerle ilgili bin 500 lira gibi bir idari yaptırım var. Bize emniyet tarafından bildirilmesi halinde kendileri trafik kanuna göre işlem yapacakları gibi bizlerde çevre kanuna göre işlem yapacağız" diye konuştu.

HAVAİ FİŞEK ATANA 15 BİN LİRA PARA CEZASI
HAVAİ FİŞEK ATANA 15 BİN LİRA PARA CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 12:31:00
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 12:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?