2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Havalar soğudu, hastaneler doldu

VEZİRKÖPRÜ DEVLET HASTANESİ'NDE HASTA YOĞUNLUĞU

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte artan grip vakaları nedeniyle Devlet Hastanesi'nde hasta yoğunluğu yaşanmaya başladı.

Kış mevsiminin hüküm sürdüğü ve hava sıcaklılarının giderek azaldığı Vezirköprü'de hastanenin acil servisine başvuran hasta sayısında artış gözlendi. Gece saatlerinden itibaren Vezirköprü Devlet Hastanesi acil servisine başvuran hastalar, tedavi olabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Gözlem odalarında da yoğunluk gözlenen acil servise başvuran hastaların ağırlıklı olarak gribal şikayetlerden başvurduğu öğrenildi.

Hastanelerin acil servislerini dolduran hastaların büyük bir çoğunluğunun gribal enfeksiyona yakalanan hastalar olduğunu dile getiren yetkililer, "Havaların soğuması ve gerekli tedbirlerin alınmamasıyla birlikte hasta oranları artmaya başladı. Özellikle halk arasında korku oluşturan 'domuz gribi' ile ilgili olarak korkan vatandaşlar acil servislere gelmekte. Bu tür hastaların aslında acile gelme yerine gündüz servislere giderek muayene olmaları daha iyi olur. Acil hastalara müdahale açısından büyük bir sıkıntı yaşamaktayız" dediler.

Vezirköprü Devlet Hastanesi'nde acil serviste günlük muayene olanların sayısının ortalama 750 kişiye ulaştığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 17:46:00
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 17:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?