4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Havayı kirletene 30 bin TL ceza

HAVAYI KİRLETENE 30 BİN TL CEZA

Kış sezonunun başlamasıyla birlikte ev ve işyerlerinin ısınma ihtiyacı artarken, hava kirliliği oluşturanlara 8 bin ila 30 bin TL arasında idari para cezası uygulanacak.

Yıllık mikrogram metreküp hesaplamasında kükürtdioksit, partiküler oranlarındaki düşük değerler nedeniyle 2009 yılında Karadeniz'in kirlilik oranı en düşük iller arasında olan Samsun'da kış denetimleri başladı. 1.5 milyon tona yakın Samsun limanlarından 2010-2011 kış sezonunda kömür girişi beklenirken, kömürlerin kalite kontrolü İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce yapılıyor. Havaların soğumasıyla birlikte ev ve işyerlerinde ısınma için yakıt tüketimi artarken, oluşabilecek çevre kirliliğine karşıda tedbirler alıyor. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler denetim yaparak oluşabilecek kirliliklerin önüne geçmeye çalışıyor.

İl Çevre ve Orman Müdürü Ömer Albayrak, ilin kirlilik düzeyinin ölçümlerinin iki ayrı merkeze konulan ölçüm cihazlarıyla sürekli takip edildiğini söyledi. Kışın gelmesiyle birlikte kirlilik oranında düşük miktarda bir artışın beklendiğini belirten Albayrak, "Bu artışların yönetmelik sınırlarının içerisinde olmasını bekliyoruz. Değerlerin alt seviyede tutulması için yakıt kontrollerini yapıyoruz. İthal kömürlerin analizleri yapılarak kalite oranları ölçülüyor. Düşük kalitedeki kömür girişine izin verilmiyor. Sosyal yardımlaşma vakfının dağıttığı kömürlerin dışında yerli kömür kullanılmıyor. Temiz bir kış geçirmeyi çalışacağız. Vatandaşlarımız mutlaka baca ve kazan bakımlarını yaptırsın. Bu çok önemli. Şayet kirlilik tespit edilmesi halinde 8 ila 30 bin idari işlemler uygulanabilir" dedi.

Albayrak, vatandaşların zor durumda kalmaması için hava kirliliği konusunda gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

HAVAYI KİRLETENE 30 BİN TL CEZA
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 11:25:02
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 11:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?