4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Havuzda tehlikeli serinlik

ÇOCUKLARDAN TEHLİKELİ SERİNLEME

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde aşırı sıcaklardan bunalan çocuklar, “Dikkat su zehirlidir” yazan süs havuzunda hem sağlıklarını hem de hayatlarını riske atarak serinlemeye çalışıyor.

Aşırı sıcaklar nedeniyle dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar sıcaklardan olumsuz etkileniyor. Sıcaklardan en fazla olumsuz etkilenen kesimlerin başında ise çocuklar geliyor. Şehir merkezinde dolaşan çocuklar sıcaklardan bunalınca çareyi, içinde çeşitli atıklar bulunan süs havuzlarına girmekte buluyor. Esentepe Mahallesi'nde bulunan Faruk Cömert Parkı'ndaki üzerinde “Dikkat su zehirlidir” yazan süs havuzuna giren çocuklar, etraftan geçenlerin şaşkın bakışlarına aldırış etmeden tehlikeli bir şekilde serinlemeye çalışıyor.

Işıklandırma tesisatı bulunan havuzda muhtemel bir elektrik kaçağında hayatlarını, zehirli su nedeniyle de sağlıklarını kaybetme riski bulunan çocukların, içinde bulundukları tehlikenin farkında olmadan yüzmesi tepkiye neden oldu. Vatandaşlar, yetkililerin çocukların süs havuzlarına girmesine karşı önlem almasını, ailelerin de çocuklarına sahip çıkmasını istedi.

Yaşları 8 ila 13 arasında değişen çocuklar, aşırı sıcaktan bunaldıklarını, ancak havuza gidecek paraları olmadığı için süs havuzunda ve çeşmelerde serinlemeye çalıştıklarını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 13:12:33
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 17:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?