2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Havza sel tehdidi altında

DSİ 7. Bölge Müdürü Recep Özbal, Havza ilçesinin Hacı Osman Deresi üzerinde yerleşik olduğunu belirterek, ilçenin büyük sel tehdidi altında olduğuna dikkat çekti.


Samsun'da, 2009 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi Konferans Salonu'nda yapılan toplantı Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 2009 yılının ikinci döneminde yatırım planlama ve hizmet ile ilgili değerlendirme toplantısı yapmak üzere bir arada bulunduklarını dile getirdi. 2009 yılı itibariyle toplam 138 projenin yer aldığını açıklayan Güzeloğlu, "Bu yıl için öngörülen yatırım ödeneği 542 milyon 10 bin 434 TL'dir. 2009 yılı ödeneklerinde sektör bazında en fazla ödenek 145 milyon TL ile ulaşım sektörü olup, bunu 39 milyon TL ile tarım sektörü izlemektedir.

Yatırımların yerindelik önceliğinde gerçekleşmesi temel hedefimiz ve sorumluluklarımızdır" dedi.
Yatırım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren DSİ 7. Bölge Müdürü Recep Özbal, Havza ilçesinin Hacı Osman Deresi üzerinde yerleşik olduğu belirterek, ilçenin büyük sel tehdidi altında olduğunu söyledi. Kendilerinde o bölgenin yapım ödeneği ve projesi olduğunu dile getiren Özbal, "Ayrıca bölgede izinli bir yasalaşma yok. Çok kötü bir durumla karşı karşıya kalacağız. Burada da belediye bize kamulaştırmada kolaylık sağlarsa karşımıza çıkabilecek seli önleyebiliriz. Bu şekilde yasal olmadan çalışma yapamıyoruz" dedi.


Özbal’in sözleri üzerine Hasan Basri Güzeloğlu, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'den konu ile ilgili açıklama istedi. İkiz, o bölgedeki yerleşim projesinin önceki zamanlarda yapıldığını, 400 dönüm üzerindeki arazide 100 milyon kamulaştırma ödeneğine ihtiyaç olduğunu, bunu belediye olarak karşılama durumlarının olmadığını belirterek, "Ayrıca o bölgedeki dükkanlarında mülkiyeti yok, yer hazinenindir" ifadesini kullandı.


Daha sonra söz alan Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, o bölgedeki ev ve dükkanların tapuları olduğuna dikkat çekti.
Belediye Başkanı ve Kaymakam’ın çelişkili açıklamaları üzerine konuşan Vali Güzeloğlu, "Bu konuda kentin hayatı ile oynuyorsunuz. Açık söylüyorum, bu tablo daha önce Samsun'da önceden yaşadığımız sel felaketlerinin alt yapısı olarak görüyorum. Havza'daki durum can ve mal kaybına yol açabilecek konumda. Bunun sürdürülebilir hiç bir tarafı yok. Öğle saatleri bu konular, size masal gibi geliyor. 2006-2007 yıllarında ne tür sel felaketleriyle uğraştık. Çok kısa süre içerisinde haberim olacak şekilde Kaymakam, Belediye Başkanı, Tapu Kadastro Müdürü, Defterdar ve DSİ Bölge Müdürü toplantı yapacak ve konu çözüme kavuşturulacak" şeklinde konuştu.


Daha sonra bilgi veren Karayolları 7. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Samsun’da yürüttükleri toplam proje tutarının 1 milyar 600 milyon TL olduğunu, 2008 yılında 760 milyon TL harcama yaptıklarını, 2009 yılı ödeneğinin 127 milyon TL olduğunu, dönem sonu olarak çalışmalar neticesinde 25.5 milyon TL harcama yaptıklarını ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 19:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?